Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Par grāmatzīmēm izmanto pat nažus

Nazis, rentgena uzņēmums, 340 lati, liecības, rokas pulkstenis, košļenes – tie ir tikai daži priekšmeti, ko cilvēki mēdz atstāt bibliotēkām piederošajās grāmatās. Savukārt kāds zēns pats sevi aizmirsa autobusā un pamodās tikai tad, kad transporta līdzeklis atradās automazgātuvē.

IT studenti palīdzēs mediķiem

Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes studentu bakalaura un maģistra darbi dzīvos reālu dzīvi – tiem tiks piemeklēts praktisks pielietojums pilsētas slimnīcā.

2.lpp.

Viedoklis: „No patēriņa pie darba”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Tomēr, lai cik tas paradoksāli neizklausās, tik lielā bezdarba situācijā ir tik daudz bezdarbnieki, kuri nemaz negrib strādāt un vēl aizvien bieži nākas sastapt tādus, kuri iestrēguši treknajos gados, uzskatot, ka viņiem pienākas alga tikai par to vien, ka ir parakstījuši darba līgumus un ir ambiciozi cilvēki. »

3.lpp.

Ventspils brīvosta kļūs caurskatāmāka

Ventspils brīvostas valde pieņēmusi lēmumu rosināt Satiksmes ministriju turpmāk Ventspils brīvostas pārvaldes gada pārskatus un valdes lēmumus darīt sabiedrībai pieejamus.

Uz teikto paļauties neiesaka

Ar apdrošinātāju negodprātību saskārusies kāda ventspilniece. Viņa vēlas brīdināt citus, lai nenāktos vilties par saņemto pakalpojumu.

4.lpp.

Glābēji gatavi rīkoties

Lai gan šobrīd Ventspils pusē nekas vēl neliecina par iespējamajiem pavasara plūdiem, situācija Ventā tiek regulāri kontrolēta un glābēji nepieciešamības gadījumā ir gatavi rīkoties.

Puzes iedzīvotāji nepadodas

Lielās autotransporta slodzes dēļ bojātā Blāzmas ceļa segums ziemas salā un sniegā kļuvis vēl bedraināks. Puzes iedzīvotāji pieprasa tā kapitālo remontu.

Notiek divas ventspilnieku aptaujas

Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS Ventspils pašvaldības uzdevumā veic iedzīvotāju aptaujas – gan telefoniski, gan klātienē.

5.lpp. Darbs un nauda. Bizness no studentu sola

Ventspils Augsto tehnoloģiju parks sadarbībā ar Ventspils Augstskolas Studentu padomi atraduši veidu, kā apvienot topošo uzņēmēju vērtīgās idejas ar Eiropas Savienības finansiālajām iespējām un motivēt studentus pievērsties biznesam vēl pirms diploma saņemšanas.

Inese marķē Volvo detaļas

Uzņēmums Malmar Sheet Metal ražo pasaulē pazīstamu ražotāju VolvoRenault un citu kravu automašīnu šasiju detaļas. Ventspils mašīnbūves ražotnes speciālisti katru dienu pierāda savu atbilstību pasaules kvalitātes standartiem. Pēc viņu darba par Ventspili un ventspilniekiem spriež visā pasaulē.

6.lpp. Sports. Svarcēlājiem pārbaudes sacensības

Sporta namā Centrs risinājās sporta skolas Sparsstarptautiskās sacensības svarcelšanā, kurās spēkiem mērojās ne tikai mūsu pilsētas labākie svarcēlāji, bet arī dalībnieki no visas Latvijas, kā arī komandas no Lietuvas.

Jātnieki turpina cīņu par godalgām

Latvijas Jātnieku federācijas ziemas čempionāta trešā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā mūsu jātniecēm Katei Prizevai un Gelintai Egendorfai izvērtās ne pārāk veiksmīgas, jo šoreiz nācās palikt aiz labāko trijnieka.

7.lpp. Veselība. Lieldienu gavēņa plusi un mīnusi

Lieldienu gavēnis sākas Pelnu dienā, 22. februārī, beigsies Lielajā ceturtdienā. Kristiešiem vispirms tas nozīmē laiku pārdomām, lūgšanām, Dieva slavināšanai, kā arī atteikšanos no dažādiem, pārsvarā dzīvnieku izcelsmes, produktiem. Tomēr arī arvien vairāk laicīgās pasaules pārstāvju gavēnī pievienojas kristiešiem – uzskatot, ka tādējādi attīra organismu, atbrīvojas no slimībām un liekā svara, kas ir dažādu vainu cēlonis.

Sācies gripas laiks

Izskanējusi ziņa, ka Latvijā sākusies gripas epidēmija. Visvairāk saslimušo Jelgavā. Ventspilī gripas izplatīšanās nav novērota.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: