Šodien pirmo maču FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, savā laukumā uzņemot Ungārijas čempionvienību "Szolnoki Olaj". Pusfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divos mačos.

Spēles ar "Szolnoki Olaj" ventspilniekiem šajā sezonā būs jau otrā tikšanās ar Ungārijas klubiem, jo jau Izaicinājuma kausa regulārajā sezonā bija jācīnās ar "Atomeromu" komandu. BK "Ventspils" uzvarēja abos mačos, lai gan pavisam viegli un gludi negāja – 69:56, bet viesos, pateicoties Bojana Bakiča tālmetieniem, 79:78.

Regulāro sezonu savā grupā ventspilnieki noslēdza otrajā vietā, bet Last16 turnīrā grupā uzvarēja, tā ceturtdaļfinālā saņemot cīņu ar ungāriem, kas bija otrie savā grupā. Arī "Szolnoki Olaj" tiesības spēlēt izslēgšanas mačos nopelnīja pēdējā kārtā, kad savā laukumā dramatiskā cīņā ar 96:94 apspēlēja Vācijas "Telekom Basket".

BK Ventspils galvenais treneris Gundars Vētra uzsver, ka vilk vienādības zīmi starp abiem ungāru klubiem nav iespējams, reizē norādot, ka  "Szolnoki Olaj" ir tiešām nopietns pretinieks.

Šim Ungārijas klubam nav ļoti lielas pieredzes Eiropā kausos, jo komandai, kas pērn kļuva par valsts čempioni, šis ir tikai trešais izgājiens starptautiskā arēnā. Pirmais notika labi sen – 1994./95.gada sezonā vēl Korāča kausā. Savukārt iepriekšējā sezonā FIBA Izaicinājuma kausā ungāri finišēja jau pēc regulārās sezonās, ko savā grupā ar trim panākumiem un neveiksmēm palika trešajā vietā.

Ventspilnieki arī pagājušajā sezonā tika līdz FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam, taču tajā ar 1:2 piekāpās beļģu ″Oostende″, kas vēlāk turnīrā izcīnīja trešo vietu. Starp citu, komandas rindās no šī ceturtdaļfināla palikuši vien divi Artūri – Bērziņš un Strēlnieks.

BK Ventspils valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics uzsver, ka komandai FIBA Izaicinājuma kausā nav bijis konkrēta uzdevuma, bet klusībā uz Final4 cerēts gan. Tagad būtu grēks nepacīnīties par vietu labāko četriniekā.

Mača sākums pulksten 19:00, bet, kā jau tas Ventspilī svarīgos mačos ierasts, jau labu laiku pirms tā Basketbola halles foajē līdzjutējus iesildīs muzikāli priekšnesumi. Savukārt spēles lielajā pārtraukumā īpašie viesi būs pēdējā laika spridzeklis, atraktīvais duets ″Bermudu divstūris″.

Otrā spēle jau ceturtdien risināsies Ungārijā, bet, ja tas būs nepieciešams, trešais un izšķirošais mačs 20. martā notiks Ventspilī.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: