Š.g. februāra beigās uzsākti būvdarbi pansionātā un bērnu namā „Selga” , kuru ietvaros tiks veikta jumta pārseguma papildu siltumizolēšana, ēkas pamatu cokola daļas siltināšana, parasto stikla pakešu logu nomaiņa pret stikla paketēm ar selektīvo pārklājumu un ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju ierīkošana, kā arī virtuves bloka renovācija.

Atgādinām, ka būvdarbi norit projekta Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi Ventspils pilsētas pašvaldības ēkās, II kārta” ietvaros. Tāpat Projekta ietvaros tiek veikti šādi energoefektivitātes pasākumi:

  1. Raiņa ielā 10 – dienvidu un austrumu fasāžu siltumizolēšana, augšējā pārseguma siltināšana, ēkas cokola siltinājums, logu maiņa, maģistrālo cauruļvadu siltumizolēšana, apkures un siltummezgla sistēmas pārbūve;
  2. Andreja ielā 3 – ārsienu siltināšana, bēniņu pārseguma siltināšana, logu un ārdurvju maiņa, maģistrālo cauruļvadu siltumizolācijas sakārtošana, ēkas cokola un pamatu vienotu siltinājumu, ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju ierīkošana;
  3. Ģertrūdes ielā 16 – ārsienu siltināšana, jumta klāja remonts un jumta siltināšana, 1.stāva grīdas siltināšana, logu un ārdurvju maiņa, ēkas cokola un pamatu vienotu siltinājumu, maģistrālo cauruļvadu siltumizolācijas sakārtošana, ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju ierīkošana.

Projekta īstenošana veicinās pilsētas konkurētspējas paaugstināšanu, nodrošinot augstu telpu komforta līmeni, resursefektīvu ēku apsaimniekošanu un uzturēšanu, uzlabojot pilsētvides kvalitāti Ventspils pilsētā, kā arī Ventspils un apkārtējo teritoriju iedzīvotāju dzīves un darba apstākļus, nodrošinot kvalitatīvu un enerģiju taupošu ēku infrastruktūru.

Ja šobrīd visās četrās ēkās kopā apkures energoefektivitātes rādītājs aptuveni ir 130 kWh/m2 gadā, tad pēc pasākumu veikšanas paredzēts sasniegt četru ēku apkures energoefektivitātes rādītāju vidēji 61,9 kWh/m2 gadā, kā rezultātā rodas ietaupījums apmēram 50% apmērā.

Kopējās projekta izmaksas ir 258’899 lati, no kuriem 85% jeb 211’282 lati ir Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums un 15% jeb 37’285 lati – pašvaldības līdzfinansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: