Līdz ar jaunās būvdarbu sezonas sākumu pilsētā tiks uzsākti un turpināti darbi kopumā 18 ielu posmos.

Projektā „Ielu infrastruktūras attīstība Ventspilī, II kārta” SIA „Variants” būvdarbus veiks Sārnates ielā posmā no Sārnates ielas pagrieziena līdz Medus ielai, Ābolu ielā posmā no Pulkveža ielas līdz Dobeles ielai un Rūjienas ielā posmā no Kurzemes ielas līdz Mednieku ielai. Savukārt SIA „VIA” būvdarbus veiks Iecavas ielā, Mālu ielā posmā no Tārgales ielas līdz Usmas ielai, Arāju ielā posmā no Iecavas ielas līdz Arāju Nr.28, Abavas ielā, J.G.Stendera ielā un Šķērsu ielā. Savukārt Medus ielas rekonstrukcijai posmā no Tērauda ielas līdz Pulkveža ielai vēl nav noslēdzies iepirkums.

Projekts paredz 78 Ventspils pilsētas ielu posmu rekonstruēšanu vai jaunbūvi un publiskās infrastruktūras objektu būvniecību. Kopējās investīciju izmaksas veido 8,4 miljoni latu, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 7,1 miljoni latu (84,79% no attiecināmajām izmaksām), valsts budžeta finansējums 190 tūkstoši latu jeb 2.25% no attiecināmajām izmaksām, savukārt pašvaldība projekta īstenošanā plāno ieguldīt 1,1 miljonus latu, kas veido 12,96% no attiecināmajām izmaksām. To plānots īstenot līdz 2013.gada 19.oktobrim.

Papildus tam, Ventspils pilsētā projektā „Pievadceļi rekonstrukcija Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonā” šogad būvdarbus veiks šādos objektos:

  • Embūtes ielā posmā no Radio ielas līdz Tārgales ielai;

  • Krasta ielā posmā no Virves ielas līdz Rūpniecības ielai;

  • Pīlādžu ielā posmā no Pulkveža ielas līdz Krasta ielai;

  • Pulkveža ielā posmā no Ābolu ielas līdz Pīlādžu ielai;

  • Sārnates ielā posmā no Tērauda ielas līdz Pulkveža ielai;

  • Dzintaru ielā posmā no Embūtes ielas līdz Lidotāju ielai;

  • Embūtes ielā posmā no Dzintaru ielas līdz Radio ielai;

  • Turpināsies jau iesāktie Tērauda ielas būvdarbi posmā no Dīķu ielas līdz Sārnates ielai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: