BK Ventspils basketbolisti Baltijas Basketbola līgas regulāro sezonu noslēdza ar panākumu savā 84:72 pret Lietuvas klubu Kedainiai/Triobet, bet turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar Lietuvos rytas komandu.

Ventspilnieki spēli iesāka visai smagnēji, taču ceturtdaļas otrajā pusē jau pārņēma vadību. Pēdējo reizi neizšķirts rezultāts bija, kad uz tablo dega divi septītnieki, bet mača turpinājumā plusos bija mājinieki. Pēc pirmā puslaika komandas šķirā astoņi punkti (40:32), trešajā ceturtdaļā viesiem laiku pa laikam izdevās pievilkt, taču izlīdzināt rezultātu ventspilnieki sāncenšiem neļāva.

Visu pa plauktiem BK Ventspils spēlētāji salika pēdējās ceturtdaļas sākumā, veicot izrāvienu 12:2 un jau pietuvojoties 20 punktu pārsvaram. To sasniegt tā arī neizdevās, turklāt spēles izskaņā viesi nedaudz sadeldēja savus mīnusus, tomēr uzvaru ventspilnieku nosargāja bez raizēm – 84:72.

Lielisku maču aizvadīja Mamadi Diane, kura rēķina 20 punkti, piecas atlēkušās bumbas un piecas pārķertās piespēles. Pa 16 punktiem Ronaldam Zaķim (arī 8 atlēkušās bumbas) un Džamaram Jangam (6 pārķertās), bet 14 – Stīvenam Grejam.  Visā mačā kopumā ventspilnieki sāncenšus apzaga 16 (!) reizes.

Apmēram tajā pašā laikā Tallinā attiecības skaidroja citas izslēgšanas spēļu dalībnieces Kalev/Cramo un Rudupis. Graujošu panākumu 88:55 svinēja laukuma saimnieki, līdz ar to finišējot ceturtajā vietā un ceturtdaļfinālā trāpot uz VEF. Savukārt ventspilnieki regulārajā sezonā ierindojās trešajā vietā, kas nozīmē, ka par vietu finālčetriniekā būs jācīnās ar Lietuvos rytas. Regulārās sezonas piektā spēcīgākā komanda Rudupis ceturtdaļfinālā tiksies ar Žalgiris, bet vēl vienā pāri spēles jau sākušās – Triumph cīņā ar Siauliai ir vadībā 1:0.

Ventspilnieku spēļu grafiks būs zināms jau tuvākajā laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: