Piektdien apstiprināti Ventspils pilsētas saistošie noteikumi „Ventspils pilsētas Sabiedriskās kārtības noteikumi”.

Spēkā esošie Saistošie Ventspils pilsētas kārtības noteikumi ir zaudējuši aktualitāti un kļuvuši neatbilstoši pašreizējai situācijai, jo mainījusies Ventspils pilsētas infrastruktūra, kā arī pašreizējos saistošajos kārtības noteikumos nav ietverts pilnīgs pārkāpumu uzskaitījums, ar kuriem tiek apdraudēta pilsētas sabiedriskā kārtība, aizskartas sabiedrības locekļu likumīgās intereses u.c., par kuru pārkāpšanu pašvaldība ir tiesīga paredzēt administratīvo atbildību, nosakot augstākus un diferencētākus soda apmērus par atkārtotiem pārkāpumiem.

Jaunie noteikumi būs saistoši ikvienam Ventspils pilsētas iedzīvotājam un pilsētas viesim, kurš pārkāpj sabiedrisko kārtību pilsētas administratīvajā teritorijā.

Noteikumu projekts tika nodots sabiedriskai apspriešanai 2011. gada martā, publicējot tos gan laikrakstā „Ventas Balss”, gan portālā www.ventspils.lv, kā arī nododot izskatīšanai gan valsts institūcijām, gan pašvaldību komercsabiedrībām un nevalstiskajām organizācijām.

Sabiedrības pārstāvju būtiskākie priekšlikumi un iebildumi ir izanalizēti un iestrādāti Saistošajos sabiedriskās kārtības noteikumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: