Mazākumtautību vidū pašlaik nebūs īpaši lielas intereses par valsts valodas apguves kursiem, sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, norādot, ka lietderīgāk būtu organizēt krievu valodas kursus.

Valsts valodas kursu organizēšana nav jāveic pašvaldībām, jo tā ir valsts funkcija, akcentēja Lembergs. "Valsts pienākums ir nodrošināt valsts valodas apguvi visiem tiem, kas to vēlas. Diemžēl valsts darbība šajā virzienā, pēc manām domām, ir nepietiekama," norādīja Ventspils mērs. Lemberga rīcībā neesot ziņu, ka kādi cilvēki būtu vērsušies pašvaldībā ar ierosinājumu, lai tiktu organizēti valsts valodas kursi.

"Es domāju, ka interese par tādiem kursiem pašlaik nebūs liela, jo šī divkopienu valsts pēdējos gados, īpaši šogad, ir ļoti nostiprinājusies, un ir vajadzīgs diezgan ilgs laiks, lai mazinātu to spriedzi, kāda pastāv starp divām valodu kopienām - latviešiem un mazākumtautību cilvēkiem," piebilda Lembergs.

"Es domāju, ka drīzāk ir cita problēma - jāorganizē krievu valodas kursi, jo pašlaik ir liela problēma, ka jaunieši, kas beidz vidusskolu, nezina krievu valodu, bet ikdienā krievu valoda tiek lietota, jo ir liela krievvalodīgo kopiena, un darba tirgū nepietiek ar to, ka tu zini latviešu valodu. Darba tirgū pašlaik vajag zināt vismaz divas svešvalodas - viena ir krievu, otra - angļu," norādīja Lembergs.


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: