Ventspils pilsētas dome sagatavojusi un piektdien, 2. martā, jau četrpadsmito reizi iesniegs Vides izglītības fondam Ventspils pilsētas pludmales Zilā karoga pieteikumu.

Nacionālā žūrija pieteikumus izskatīs pirmajā marta nedēļā, bet starptautiskā žūrija uzsāks darbu marta beigās.

1999. gadā tieši Ventspils pilsētas pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kurai tika piešķirtas tiesības pacelt Zilo karogu kā pludmales sakoptības un drošības apliecinājumu.

„Zilā karoga” programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem, no kuriem būtiskākie ir ūdens kvalitātes, vides informācija un izglītība, vides pārvalde un apsaimniekošana, kā arī pludmales drošība un serviss. Jau otro gadu pēc kārtas stingrāk tiek vērtēta peldūdens kvalitāte – tiek vērtēta ūdens kvalitātes atbilstība nevis 1, bet 4 sezonu griezumā, līdz ar to pieteikumam tika pievienoti dati par ūdens kvalitāti laika periodā no par 2008. līdz 2011. gadam.

Latvijā Zilā karoga programmu īsteno Vides izglītības fonds sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Zilais karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū. Zilā karoga kampaņa ir pierādījusi sevi kā ļoti lietderīgu instrumentu vides jautājumu sakārtošanai pašvaldībās. Vides izglītības fonds ir izdevies panākt un nodrošināt, lai līdzdalība Zilā karoga kustībā pašvaldībās būtu saistīta ar plašākām vides izglītības aktivitātēm un iedzīvotāju iesaistīšanu vides jautājumu risināšanā.

Iepriekšējā sezonā Zilais karogs Latvijā plīvoja 12 peldvietās un divās jahtu ostās. Kopumā starptautiskā žūrija ir apstiprinājusi Zilā karoga piešķiršanu 2927 peldvietām

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: