Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Gredzens glabās atmiņas par skolu

Vidusskolu 12. klašu audzēkņi pēdējos mācību mēnešus labprāt pirkstā nēsā gredzentiņu, kas apliecina viņu piederību konkrētajai mācību iestādei. Svinīgo sarīkojumu ieraduma pēc joprojām dēvē par Žetonu vakaru. Tas vairāku paaudžu vecāko klašu audzēkņiem bijis apliecinājums tam, ka skola laiks nenovēršami tuvojas izskaņai. 4. vidusskolasdivpadsmitajiem Žetonu vakars jau rīt.

Mēģina pārdot Latvijas ostas

Jau vairākas nedēļas nerimstoties jautājumam par to, vai nepieciešams mainīt ostu pārvaldību Latvijā, ar priekšlikumu privatizēt Ventspils brīvostu Satiksmes ministrijā vērsusies brāļu Landmaņu un Vladislava Šafranska pārstāvēta organizācija.

2.lpp. Viedoklis: „Kurš pasūta mūziku? ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«No malas noskatoties, kā politiķi un pelēkie kardināli plēšas par lielajām ostām,žonglējot ar argumentiem par un pret ostu privatizāciju, caurskatāmību, peļņu, liberalizāciju un politisko neitralitāti, piesaucot katrs savus ekspertus, uz kuru ieteikumiem tie balstās, radās interese papētīt, kā ir ar ostu pārvaldēm Eiropā.»

3.lpp.

Karavīra pēdējā liecība

Gatavojot pārvešanai uz Piejūras brīvdabas muzeju Lielirbes lūgšanu namu, uz vienas no vairākām tapešu kārtām atklāti ar zīmuli rakstīti vēstījumi. Arī karavīra Kārļa Graviņa 1945. gada 14. aprīlī atstātais uzraksts.

Pa logu izlec narkomāns

Aizvadītās nedēļas nogalē deviņstāvu māju mikrorajonā, izlecot pa logu, pašnāvību izdarījis kāds vīrietis, kurš bija atkarīgs no narkotikām.

4.lpp.

Sirds instruments – ģitāra

Ēriks Upenieks ģitāru spēlē kopš astoņu deviņu gadu vecuma un godīgi atzīst, ka neko citu neprot darīt. Viņš ir gandarīts savā profesionālajā darbībā, laimīgs privātajā dzīvē un mācās sadzīvot ar veģetatīvo distoniju.

5.lpp. Izglītība. Mācās organizēt dzīvi

Vakarskolas audzēkņu ikdiena kļuvusi krāšņāka – skolā notiek dažādas aktivitātes, kas ļauj skolas bērniem un jauniešiem iepazīt dzīvi no citas puses.

6.lpp. Sports. Basketbola drāmā Ventspils parāda raksturu

Vēl 23 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām BK Ventspilsbasketbolisti bija iedzinēju lomā ar astoņiem punktiem. Tomēr, parādot raksturu un fantastisku cīņassparu, viņi pēdējā sekundē panāca pagarinājumu, kurā arī tika izcīnīta tik svarīgā uzvara, kas nodrošināja iekļūšanu FIBA Izaicinājuma kausa astoņu labāko komandu pulkā.

7.lpp. Intervija. Klusums, kāda skan kokle, aizrauj elpu

Tie, kas dzirdējuši, kā LAIMA JANSONE spēlē kokli, grib klausīties vēl. Jaunā mūziķe prot uzrunāt bez vārdiem, viņas strinkšķināmie instrumenti aizved uz jūtu pasauli, kurā svarīgākais ir vibrācijas un enerģija. Laimai nav viena dzīves skolotāja, ceļu pie sevis un citiem cilvēkiem viņa atradusi, iedziļinoties dažādās mācībās, nevienu no tām

nenostādot augstāk par citām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: