29. februārī noslēdzās Ventspils pilsētas domes sadarbībā ar Ventspils novada domi īstenotais Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansētais projekts „Kapacitātes paaugstināšana fondu apguvei, II kārta”.

Projekta ietvaros pagājušā gada nogalē tika rīkots apmācību seminārs „Zema energopatēriņa ēku būvniecība un rekonstrukcija”, kur, papildus Latvijas speciālistiem, savā pieredzē par zema enerģijas patēriņa ēku būvniecības un rekonstrukcijas norisi Vācijā un Austrijā dalījās Vācijas arhitektu biroja „ING + ARCH” pārstāvis Mario Bodem.

Vienlaikus Ventspils pilsētas pašvaldības seši darbinieki kopš 2011. gada oktobra ik nedēļas nogali devās uz Rīgu, lai piedalītos apmācībās „Ēku un būvju energoefektivitātes audits”. Apmācībās piedalījās divi pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi” darbinieki, divi pašvaldības iestādes „Komunālā pārvalde” darbinieki un pa vienam darbiniekam no domes Būvniecības administratīvās inspekcijas un Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas. Šīs apmācības sekmīgi noslēgušās š.g. februārī.

Projekts tika īstenots 1. darbības programmas „Atbalsts pašvaldībām kapacitātes stiprināšanā ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai” ietvaros par kopējo summu 15 021 latu. 100% no Projekta finansē ES ar ESF starpniecību. Apakšaktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.

Projekts īstenots no 2011. gada 1. septembra līdz 2012. gada 29. februārim.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: