Ventspils Bigbends mākslinieciskā vadītāja, saksofonista Renāra Lāča vadībā bija devies koncerttūrē uz džeza mūzikas klubu “Hamlets” Rīgā, pa ceļam sniedzot koncertu arī Ugāles vidusskolā.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas lektors, saksofonists un komponists Kārlis Vanags pēc koncerta mūzikas klubā “Hamlets” atzina, ka Ventspils Bigbends sevi apliecina ar strauju izaugsmi, jo mūziķi spēlē precīzi un artikulēti. To, ka ir veiksmīgi izvēlēts repertuārs, vienlīdz iekļaujot oriģinālmūziku, džeza mūzikas standartus un popmūzikas aranžijas, apliecināja arī mūzikas kluba apmeklētāju atsaucība un aplausi. Īpaši priecēja trombonista Artūra Velika solo, izpildot Džeimsa Brauna (James Brown) kompozīciju “I Feel Good”.

Savukārt Ugāles Mūzikas skolas direktore Rasma Petmane pēc koncerta Ugāles vidusskolā atzina, ka publika - skolas vidējo un vecāko klašu skolēni Ventspils Bigbenda sniegto koncertprogrammu novērtēja ar patiesu aizrautību, jo daudziem tā bija pirmā tikšanās klātienē ar šo kolektīvu un šāda veida mūziku. Īpaši saistošu to padarīja atraktīvais bigbenda vadītājs Renārs Lācis, kurš paguva klātesošos iepazīstināt arī ar džeza klausīšanās “etiķeti”, gan arī sarīkot nelielu konkursu, liekot klausītājiem atminēt skaņdarbu nosaukumus un autorus.

Ventspils Bigbenda mākslinieciskais vadītājs Renārs Lācis atzīst, ka kolektīvs vēl ir visai jauns, jo tas darbību uzsāka tikai 2010.gada rudenī. Taču, lai arī bigbenda pastāvēšanas laiks ir salīdzinoši īss, tomēr tas jau sniedzis daudzus koncertus ne tikai Ventspilī, bet arī citās Latvijas pilsētās, tostarp aprīlī plānoti koncerti Rojā un Kandavā, bet marta sākumā bigbends ar koncertu - lekciju viesosies Ventspils 1.ģimnāzijā. Savukārt tuvākajā laikā bigbends džeza mīļiem plāno piedāvāt savu jauno koncertprogrammu “More Power”.

Šobrīd kolektīva sastāvā muzicē Zane Aišpure, Dzintra Andersone, Roberts Martinovskis, Liene Vīmere, Gatis Upenieks (saksofons), Dainis Brauns, Edgars Goldmanis, Niks Sproģis, Maija Lāce (trompete), Artūrs Veliks, Anete Zariņa, Māris Lembers (trombons), Gunta Dombrovska, Rūta Upnere (taustiņinstrumenti), Pauls Ķierpe, Guntis Kaģis (bungas, perkusijas), Uldis Vītols (bass), Rihards Goba (ģitāra), kā arī solisti Laura Rubīna, Sallija Taučus un Eduards Grieze.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: