Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspilī nobalso pret

Divvalodības Latvijā nebūs. Iedzīvotāji pauduši pārliecinošu pret ierosinātajiem Satversmes grozījumiem par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. Ventspilī pret balsojuši 79,78% vēlētāju, bet novadā – 97,8%.

Šoreiz mājās palikt nevarējām

Lielākā daļa Ventas Balss aptaujāto ventspilnieku un novada iedzīvotāju atzina, ka uz šo referendumu bija jānāk noteikti, reizē norādot, ka ar tautas nobalsošanu vien problēma netiks atrisināta.

2.lpp. Viedoklis: „Lai pēcgarša nav rūgta ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Referenduma diena pagājusi, un Latvijas sabiedrība pateikusi stingru divvalodībai. Fakts, ka šajā referendumā bijusi trešā lielākā vēlētāju aktivitāte pēdējo divdesmit gadu laikā, apliecina: Latvijas iedzīvotājos vēl aizvien ir pašlepnums.»

3.lpp.

Aicina pievienoties Labas gribas manifestam

Ventspils domē iespējams pievienoties Labas gribas manifestam, ko parakstījis Valsts prezidents Andris Bērziņš, teologs Juris Rubenis un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Uzmācas ar veikalu reklāmām

Uzrakstu uz pastkastes, kurā lūgts reklāmas nemest, pastnieks var nesaprast. Šādam uzrakstam esot vien informatīvs raksturs, tāpēc Latvijas pasts tiem, kas noguruši no reklāmu biruma, ierosina rakstīt oficiālu iesniegumu par atteikšanos no reklāmām.

Neskaidrības kompensējamo medikamentu sarakstā

Jaunajā valsts apmaksāto zāļu sarakstā, kas spēkā stājās 1. februārī, daudzām zālēm samazinātas cenas, taču daži medikamenti aptiekās nav iegādājami.

4.lpp. Kriminālziņas. Sadzeras un vicina nažus

Pāris mēnešu laikā policija sniegusi ziņas par vismaz sešiem gadījumiem, kad konfliktu laikā ticis savainots vai pat nogalināts cilvēks. Pārsvarā konflikti notiek iedzeršanas laikā, kad strīda risināšanai palīgā tiek ņemts nazis.

Dzērumā ar auto savaino paziņu

Ventspils tiesā uzsākta tiesvedība pret kādu jaunieti no Ugāles, kurš māju iekšpagalmā ar automašīnu nejauši uzbraucis pudeles brālim.

Izbraukušo atgriešanās audzēs noziedzību

Tiek paredzēts, ka pēc trimdā izbraukušo pilsoņu atgriešanās pieaugs noziedzība. Ventspils pusē gan dramatiskas izmaņas neprognozē.

5.lpp. Eirodziesma 2012 – mūziķi, komentāri, foto

6.lpp. Sports. Macuks aizbrauc kā līderis

Gatavojoties jaunajai motokrosa sezonai, motokluba Rodeo braucējs Toms Macuks ziemas laikā izmēģinājis spēkus arī Latvijas čempionātā skijoringā, kurā viņš pirms došanās uz treniņnometni Beļģijā pārī ar tukumnieku Reini Palkavnieku uzvarējis trijos no četriem posmiem, kā arī reizi finišējis otrais.

Dubultspēlēs labākie Malaņina un Siņicins

Ventspils jaukto dubultspēļu amatieru turnīrā tenisā, kurā kopā startēja septiņi pāri, labākais izrādījās Ļubovas Malaņinas un Igora Siņicina duets.

7.lpp. Kultūra. Detektīvromāns ir sarežģīta krustvārdu mīkla

Pirms mēneša, nosvinējusi literāro pasaku krājuma Ventspils rūķi un viņu draugiatvēršanas svētkus, Laimdotai Sēlei atkal ir iemesls svinēt – iznācis detektīvromānsPoga ar sudraba rozi.

Straume gleznojot mēdza svilpot

Viens no Ventspils mākslas pasaules stūrakmeņiem ir gleznotājs Jānis Straume. Viņš mūžs aprāvās 1994. gadā, šogad 12. februārī Straumem būtu simts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: