Biedrība Orff Ventspils un perkusiju meistars Nils Īle aicina ventspilniekus pieteikties nodarbībām, kurās kopā izbaudīt ritma un mūzikas spēku.

Orff nodarbības, kurās savijušies ritma, mūzikas, kustību un teātra elementi, Ventspilī nu jau pusgada garumā bauda ap 30 bērnu un novērtē viņu vecāki, un, ja vien ir interese, visās grupās gaidīti arī jauni interesenti.

Tagad pirmoreiz Orff Ventspils aicina uz ritmisku darbošanos arī pieaugušos, pie tam šī darbošanās notiks perkusiju meistara Nila Īles vadībā. Pirmā kopīgā ritma nodarbība plānota 24. februārī no plkst. 19. « Viss, kas vajadzīgs piektdienas vakaram – laba kompānija un laba mūzika,» sola organizatore Orff Ventspils mūzikas skolotāja Rebeka Arhipova.

Nodarbības paredzētas tiem, kas jūt sevī vēlmi izpausties radoši, kam iepriekš nav bijusi tāda iespēja vai pietrūkusi drosme. Šī var kļūt par uzdrīkstēšanos, iespēju piepildīt sapņus un iepriecināt savu dvēseli. Nils Īle iedrošina: «Pamatideja – ar skaņu atvērt sevī iespējas, kas līdz tam nebija pamanītas. Darot, saklausot skaņas un piedaloties, atklāt sevi un noticēt sev.» Rebeka Arhipova īpaši mudina uzdrošināties arī vīriešus, kā arī visus tos, kam kora skolotāja savulaik teikusi: «Tev nav balss...», bet pašam bijusi iekšēja vēlme piedalīties mūzikā.

Orff Ventspils skolotāja uzsver, ka Nils Īle kā personība ir ļoti iedvesmojošs un zinošs, viņš daudz ceļojis pa Āfriku, Indiju, Austrāliju u.c. zemēm, papildinājis savu spēles tehniku, kā arī pilnveidojis zināšanas un izpratni par ritma būtību un spēku, tāpēc vienaldzīgam viņa sabiedrībā palikt būs grūti. Tomēr «mazliet trakam mums katram jābūt,» piebilst Arhipova. Tiem, kas ikdienā trakot nevar atļauties, taču kaut kur sevī iekšā tas trakums sēž, šī būs īstā reize, kad likt to lietā.

Darbošanās ritma nodarbībā nebūs vienreizējs pasākums. Paredzams, ka interesenti varētu sanākt kopā ik pa 6 nedēļām, un kas zina, radot muzikālus uzvedumus, var izaugt arī līdz spējai rādīt savu māku uz skatuves, piemēram, pilsētas svētkos.

Sev līdzi uz Ventspili perkusionists atvedīs etniskās bungas, kā arī dažādus žvadzināmus, grabināmus un citādi skanošus instrumentus. Tādēļ, lai visiem interesentiem būtu iespēja piedalīties, uz nodarbībām noteikti jāpiesakās laikus. Sīkāk informācija mājas lapā http://orffventspils.wordpress.com/.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: