Referendumā nobalsojuši visi Ventspils bērnunama "Selga" pilngadību sasniegušie audzēkņi, bet augstskolā izvietotajā vēlēšanu iecirknī pirmie balsotāji šorīt plkst.7 bijusi kāda ģimene, kas tūlīt pēc nobalsošanas devusies uz slimnīcas dzemdību nodaļu.

262.vēlēšanu iecirknis, kas izvietots Ventspils Augstskolā, atrodas netālu no Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas, un, visticamāk, tieši tādēļ topošie vecāki izvēlējušies balsot tieši šajā iecirknī.

Ventspils Augstskolas vēlēšanu iecirknī šorīt bija plānojuši balsot arī mūziķi, kuri šovakar piedalīsies Eirovīzijas nacionālajā atlasē Ventspils teātra namā "Jūras vārti", tomēr mūziķu plāni mainījušies un viņi izvēlējušies balsot citā iecirknī. Ventspils Augstskolā šovakar plāno balsot Ventspils mērs Aivars Lembergs.

265.vēlēšanu iecirkņa vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Gundega Mekša informēja, ka bērnunama audzēkņi izmantojuši iespēju nobalsot vēlēšanu iecirknī, kas izvietots pansionāta un bērnunama "Selga" telpās Pērkoņu ielā 21.

Tāpat referendumā piedalījusies lielākā daļa pansionāta iemītnieku. Tie, kuriem ir pārvietošanās grūtības, līdz balsošanas urnām nogādāti ratiņkrēslā. Vecākajam balsotājam ir ap 90 gadu, pastāstīja Mekša.

Nekādu problēmu un aizķeršanos ar balsošanas procedūru nav bijis. Pansionāts un bērnunams "Selga" atrodas Ventspils nomalē, tādēļ tur ierasti nav vērojama liela balsotāju aktivitāte, - pārsvarā šajā iecirknī balso pansionāta un tuvāko māju iedzīvotāji. "Kopumā balsotāju aktivitāte ir laba, tā ir lielāka nekā citās reizēs," piebilda Mekša.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: