Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pārsteidz cilvēciskās īpašības

Piektdien pilsētas mēram Aivaram Lembergam sekoja divas ēnas. Jauniešus visvairāk pārsteigusi priekšsēdētāja atvērtā pieeja komunikācijā ar iedzīvotājiem.

Lielajā laukumā izaugs mastu mežs

Lielā laukuma labiekārtošanas projektu papildinās oriģinālu strūklaku komplekss, kas ventspilniekiem un mūsu pilsētas viesiem atgādinās dažādu kuģu mastus, akcentējot ostas pilsētas vēsturi un raksturu.

 

2.lpp. Viedoklis: „Ēnings”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Jāpriecājas, ka aizvien populārāka kļūst arī ēnošana. Iespējams, ja tad, kad es mācījos vidusskolā, būtu bijušas Ēnu dienas, mana izvēle būtu bijusi par labu pavisam citai profesijai. Iespējams, tad daudzi jaunieši, kurus iedvesmo tādas ārēji spožas profesijas kā aktieri, raidījumu vadītāji, Ēnu dienā, pasekojot, kā norit aktieru, mūziķu ikdiena, redzot, ka brīdis kameras vai publikas priekšā ir tikai neliels, atbildības pilns mirklis, saprastu, ka līdz tam seko emocionāli un pat fiziski smags darbs.»

3.lpp.

Putniņš: bija svētku sajūta

Brāmsa Vācu rekviēma klavieru versijas atskaņojumā Jūras vārtos piedalījās Latvijas Radio koris, kā arī pasaulē pazīstami latviešu operdziedātāji Inga Kalna un Egils Siliņš.

Plūdi pārsteidza nesagatavotu

Aizvadītās nedēļas plūdi vairākus ventspilniekus nostādīja krīzes situācijā, kas prasīja tūlītēju rīcību, jo ūdens smēlās iekšā mājās. Plūdi piemeklēja arī astoņdesmitgadnieci Valiju Ziemeli.

4.lpp. Tūrisms. Tūrisms stabili attīstās

Tūristu skaits Ventspilī atkal pieaudzis, liecina apkopotā statistika par 2011. gadu. Turklāt pagājušā gada laikā klāt nākušas arī jaunas naktsmītnes, bet vidējais tūristu uzturēšanās ilgums pieaudzis līdz 2,4 diennaktīm. Apmeklētākais pasākums pērn bijis Pilsētas svētki, tiem seko Ziedu diena.

Ventus tērē aizvien vairāk

Apgrozībā atrodas jau 8,7 miljoni vietējās naudiņas – ventu. Visvairāk jaunieši un ģimenes ar bērniem tos tērē Ūdens piedzīvojumu parkā. Jaunie cilvēki ir arī aktīvākie ventu pelnītāji Ventspils virtuālajā vēstniecībā. Taču šobrīd tiek domāts par to, kā iesaistīt arī tos ventspilniekus, kas nav draugos ar tehnoloģijām.

Tūrismu kūrēs Libkovska

No marta Ventspils tūrisma jomu čubinās un par tūristu piesaisti rūpēsies Una Libkovska, kura līdz šim strādāja par Piejūras kempinga vadītāju.

5.lpp. Nodokļi. Atgūsti pārmaksāto, iesniedzot deklarāciju

Iedzīvotāju ienākumu deklarācijas, kuras iesniedz tie, kas vēlas atgūt nodokli no izdevumiem par izglītību, medicīnu, iemaksām pensiju fondos un uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā, šogad Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieņem no 1. marta.

6. lpp. Sports. Jaunie peldētāji spēkojās Jūrmalā

Pirmo reizi notika Ventspils un Jūrmalas sadraudzības sacensības peldēšanā Mazulis, kurās spēkojās abu pilsētu gados jaunākie peldētāji. Mūsējiem šajos mačos klājās diezgan labi, jo viņi pavisam kopā ieguva 27 medaļas.

Triālistiem būs jauna trase

«Tradicionālajā triāla vakarā vispirms atskatījāmies uz aizvadīto sezonu, bet pēc tam ieskicējām gaidāmās sezonas darbus un sacensības. Ar lielāko prieku varu teikt, ka Ugālē būs jauna velotriāla trase,» atklāj triāla klubaKarters prezidents Kristaps Skudra.

7.lpp. Intervija. Spānis par skolotāju kļuvis Latvijā

Ventspils Augstskolas un tās Mūžizglītības centra pasniedzējs RAFAELS MARTINS KALVO (Rafael Martin Calvo) šeit, Latvijā, dzīvo diezgan savrupu dzīvi. Lielāko daļu sava laika viņš vada lauku viensētā bez interneta pieslēguma. Taču reizi nedēļā kopā ar dzīvesbiedri, latviešu meiteni Eviju, brauc šurp uz Ventspili, lai jebkuram interesentam mācītu savu dzimto – spāņu – valodu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: