Šonedēļ Latvijā ierodas amerikāņu blūza dziedātāja Šanna Vaterstauna (Shanna Waterstown), lai kopā ar grupu Latvian Blues Band sagatavotu programmu, kuru svētdien plkst. 17.00 klātienē būs iespēja dzirdēt arī kurzemniekiem.

Teātra namā „Jūras vārti” pusotras stundas garajā programmā apmeklētājus sagaida pasaulē zināmas un pašu mākslinieku sacerētas blūza kompozīcijas.

Dziedātāja Šanna Vaterstauna dzimusi Floridā (ASV). Skolas gados sākusi dziedāt gospeļu korī, bet pati savu mūziku komponē jau no divpadsmit gadu vecuma. Vēlāk pārcēlusies uz Ņujorku, kur uzstājās dziedot un dejojot nelielās izrādēs un mūziklos. Pēc vairākiem gadiem viņa kā vienkāršs tūrists ieradās Parīzē un turpmāko savu dzīvi saista tieši ar šo pilsētu. Kultūras metropolē Parīzē uzstājoties kabarē, viņa iemīlēja džezu un blūzu. 1994.gadā kompānija EMI France Šannai piedāvā sadarbību viņas pirmajā mūzikas ierakstā.

Kā džeza un blūza izpildītāja Šanna Vaterstauna ir uzstājusies lielākajās Eiropas koncertzālēs un mūzikas festivālos. Dziedājusi kopā ar tādiem leģendāriem mūziķiem kā Džeimsu Braunu, Badiju Gaju, Metu Bjanko un citiem. Viņas mūzikas albums „Inside My Blues” piepilda blūza melodijas ar jaunību un svaigumu. Šannas siltā un seksīgā balss tembra dēļ, viņa tiek saukta par Francijas jauno blūza balsi.

Nešaubīga pārliecība, ka blūzs arī 21. gadsimtā ir pamatu pamats, Latvian Blues Band (LBB) ir ļāvusi kļūt par vienu no starptautiski pazīstamākajām latviešu grupām. Grupas mājvieta kopš 2000. gada ir Bites Blūza Klubs — vienīgais blūza klubs Rīgā un Baltijā, kur LBB uzstājušies ar neskaitāmiem blūza māksliniekiem.

2009. gadā LBB izcīnīja pārliecinošu uzvaru Vācijā notiekošajā konkursā Baltic Blues Challenge un ieguva ceļazīmi uz 2010 International Blues Challenge finālu Memfisā, ASV, kuru jau vairāk kā gadsimta ceturksni katru gadu rīko pasaules blūza mūzikas jumtorganizācija The Blues Foundation. 2011. gada augustā LBB piedalījās vienā no Šveices lielākajiem festivāliem kā koncerta noslēdzēji, dalot skatuvi ar leģendāro grupu "Staus Quo".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: