„Man ir grūti saprast, kā mēs nonācām situācijā, kad mums, latviešiem, ir jālemj par mūsu zemes valsts galveno stūrakmeni – par Latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu,” atzīst atvaļinātais flotes admirālis,  Daugavas vanagu centrālās valdes priekšsēdētājs Andrejs Mežmalis. Cilvēks, kurš savu latvietību bija spiests kopt aiz savas dzimtās zemes robežām.

Man ir grūti saprast, kā cilvēks no citas valsts, cilvēks, kurš nav pat Latvijas pamatiedzīvotājs, kurš nav Latvijas pilsonis, kurš nav arī krievu tautības, var ierasties Latvijā un vērsties pret Latvijas valsts pamatiem, pret Latvijas Satversmi, un kurināt naidu dažādu etnisko grupu vidū.

Katras nācijas pamats ir viņas identitāte – viņas pamattauta un tās valoda. Francijā tā ir franču tauta un franču valoda, Vācijā tā ir vācu, Krievijā tā ir krievu, bet Latvijā tā ir latviešu tauta un latviešu valoda.

Kā mēs to pieļāvām - šo absurdo referendumu un naudas izniekošanu mūsu valdības, Centrālās vēlēšanu komisijas, Saeimas, Latvijas Satversmes tiesas un visas latviešu tautas acu priekšā? Kā mēs varējām pieļaut šo ļaunprātīgo un kailo naida kurināšanu starp Latvijas pamattautu un Latvijā dzīvojošo krievu tautības minoritāti?

Jā, tā ir mērķtiecīga naida kurināšana. Jā, 18.februāra referendums ir mērķtiecīgs naida kurināšanas pasākums, kuru aicinu visiem Latvijas pilsoņiem noraidīt pilnībā, balsojot PRET Latvijas Satversmes izmaiņām. Noraidāma jebkādu mūsu pilsoņu sašķelšana un dažādo tautību segregācija Latvijā.

Galvenais, esam pret Latvijas valsts graušanu – mēs esam PRET Latvijas Satversmes izmaiņām. Mēs aicinām katru Latvijas pilsoni – celies un ej, un balso PRET!


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: