CSDD nākamnedēļ plāno iesniegt Saeimā priekšlikumus grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz, ka autobraucējiem, pārsniedzot braukšanas ātrumu līdz desmit kilometriem stundā, tiks uzlikts tikai viens soda veids - brīdinājums.

Direkcijā skaidro, ka priekšlikums jau ir izstrādāts, un patlaban tas tiek saskaņots ar pārējām atbildīgām institūcijām un speciālistiem.


CSDD ierisinātās izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredz, ka par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz desmit kilometriem stundā transportlīdzekļa vadītājam izsaka brīdinājumu. Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 11 līdz 20 kilometriem stundā ar motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, - izsaka brīdinājumu vai uzliek piecu latu naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam.


CSDD vadītājs Lukstiņš skaidrojis, ka, ja pārkāpumu par ātruma pārsniegšanu desmit kilometru stundā fiksēs fotoradars, tad autovadītājs par to pat neuzzinās, taču, ja šādu pārkāpumu reģistrēs ceļu policijas inspektors, tad tiks izteikts tikai brīdinājums.


Šis brīdinājums gan tiks uzskatīts kā sods, un, ja autovadītājs nākamreiz nonāks policijas redzeslokā, viņš jau skaitīsies kā administratīvi sodīts, taču par ātruma pārkāpšanu līdz desmit kilometriem stundā soda punktu nepiemēros.


LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: