FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīra otro apli BK "Ventspils" basketbolisti atklās otrdien ar maču savā laukumā pret vācu "EWE Basket" komandu, kurai pirmā apļa spēlē piekāpās 69:77. Mača sākums pulksten 19.

Pirmajā abu komandu spēlē ventspilniekus iegāza ceturtdaļu sākumi un vispār pietrūka stabilitātes, kas arī kļuva par lielāko klupšanas akmeni. Trešajā ceturtdaļā mājinieku pārsvars vienu brīdi pat pārsniedza 20 punktus, bet pēdējā desmitminūtē BK "Ventspils" basketbolisti pierādīja, ka ne jau tāds ir īstais komandu spēku samērs.

Izdevās tikt astoņu punktu attālumā, piespiest sāncenšus pieprasīt minūtes pārtraukumus un nopelnīt tehnisko piezīmi, taču pārāk daudz bija izliets pirms tam, tāpēc šo maču glābt tā arī neizdevās. Toties tikt pie pārliecības, ka šie vācieši nebūt nav neievainojami (uzvara pār ventspilniekiem "EWE Basket" Eiropā bija septītā pēc kārtas) – gan.

«Mums nepieciešamas četras labas ceturtdaļas un tad varam cerēt uz panākumu. Vācija labi nospēlējām trīs ceturtdaļas, bet vienu izgāzām un zaudējām. Tas pat sanāca ar holandiešiem savā laukumā. Trīs ceturtdaļas spēlējām ļoti labu basketbolu, bet pēdējo izgāzām un zaudējam maču. Toties spēle Francijā pierādīja, ka rādot labu basketbolu visu maču, varam izdarīt lielas lietas,» ventspilnieku galvenais treneris Gundars Vētra uzsver snieguma stabilitātes nozīmīgumu.

Pēc pirmās cīņas Oldenburgā gan vācieši, gan mūsējie turnīra tabulā ierakstījuši pa uzvarai un neveiksmei, tā kā nedz "EWE Basket" ir iemesls jau domāt par spēlēšanu ceturtdaļfinālā, nedz ventspilnieki no šīm izredzēm atvadījušies. Tāpēc otrdienas mačam Ventspilī būs ļoti liela nozīme abām komandām, kas liek domāt, ka cīņai jābūt ļoti nopietnai.

Mačs ar "ZZ Leiden" pagājušajā otrdienā savā laukumā (85:62) vāciešiem ir līdz šim pēdējā spēle, jo nacionālā čempionāta mačs, kas sākotnēji bija ieplānots šo pirmdien, pārcelts uz martu. Jauno gadu "EWE Basket" Vācijā iesākuši ar divām uzvarām un divām neveiksmēm, turklāt gan panākumi, gan neveiksmes bija diezgan iespaidīgas.

Savukārt ventspilnieki nedēļas nogalē tika pie devītā panākuma LBL čempionātā, savā laukumā viegli tiekot galā ar LU komandu. Pēdējo maču rezultāti un sniegums ļauj domāt, ka ar šoku pēc zaudējuma holandiešiem ventspilnieki tikuši galā un tuvākajā laikā šādus klupienus neatkārtos. «Nevajag skatīties atpakaļ, bet gatavoties nākamajiem mačiem. Spēle Francijā pierādīja, ka viss ir kārtībā un turpinām iet uz priekšu,» pārliecināts Vētra.

Maču tiešraidē translēs Sportacentrs.com, bet basketbola cienītājiem Ventspilī noteikti vajadzētu pacensties izbrīvēt laiku un ierasties uz maču klātienē. Sestā laukumā spēlētāja – līdzjutēju – atbalsts būs ļoti nepieciešams. Starp citu, Oldenburgā maču noskatījās 1800 fanu. Kā būs pie mums?

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: