2012. gada 24. janvārī Ventspils pilsētas dome parakstīja līgumu par aktīvā nodarbinātības pasākuma „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi” īstenošanu ar Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils filiāli par 87 darba vietu izveidošanu 2012. gada janvārī.

Darba vietas tiks izveidotas Ventspils pilsētas pašvaldības iestādēs un nevalstiskās organizācijās.


Bezdarbnieks pasākumā tiks iesaistīts līdz četriem mēnešiem un par paveikto darbu katru mēnesi saņems atlīdzību Ls 100 apmērā. Tāpat paredzēts segt izdevumus par veselības pārbaudes veikšanu Ls 20 apmērā par vienu bezdarbnieku, kā arī par bezdarbnieka apdrošināšanu nelaimes gadījumiem.


Par pasākumā iesaistītajiem cilvēkiem veiks valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas pensiju apdrošināšanai 10 Ls mēnesī. Tās maksās no valsts pamatbudžeta līdzekļiem.


Pasākumā varēs iesaistīties bezdarbnieki, kuri nesaņem bezdarbnieka pabalstu, nav priekšlaicīgi pensionējušies un bez darba ir vismaz sešus mēnešus.


Projektā iespējams iesaistīties bezdarbniekiem, kas vairs nesaņem bezdarbnieka pabalstu. Līguma slēgšanas termiņš ir līdz četriem mēnešiem. Stipendiātu darbu pašvaldībā koordinē koordinators un darba vadītāji.


Bezdarbnieki tiks iesaistīti Ventspils pilsētas teritorijas labiekārtošanas darbos, tajā skaitā, Jūrmalas parka un Piejūras Brīvdabas muzeja teritorijas, Sveikaļu kapu rajona, Ventas labā un kreisā krasta un Staldzenes rajona sakopšanā. Bezdarbnieki tiks iesaistīti arī vecu cilvēku un cilvēku ar invaliditāti aprūpē.


Informāciju par iesaistīšanās iespējām pasākumā „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi” ikviens interesents var uzzināt NVA Ventspils filiālē.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: