Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis nosūtījis brīdinājuma vēstuli SIA "Vitronic Baltica un Partneri", pieprasot līdz 20. maijam uzstādīt 110 stacionāros fotoradarus.

Patlaban noslēgusies projekta otrā kārta, un Latvijā strādā 30 uzņēmuma piegādātie pārvietojamie fotoradari, kā arī četri policijas rīcībā esošie. Šie 34 fotoradari kopumā var tikt izvietoti aptuveni 200 vietās.


Vaicāts par projekta pozitīvajiem rezultātiem, VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš atzina, ka šis gan ir vēl tikai daļēji realizējies projekts un vispārēji tā atdevi varēs redzēt tikai pēc visu iecerēto fotoradaru uzstādīšanas. Taču pērn novembrī uzstādītie 15 fotoradari jau tagad ir parādījuši savu pozitīvo ietekmi, jo ceļu satiksmes negadījumu skaits ir samazinājies.

Zivtiņš atzina, ka vispareizāk būtu, ja šo projektu īstenotu valsts, taču brīdī, kad tika nolemts par stacionāro radaru ieviešanu, valstij nebija tādas naudas, lai tos iegādātos. Līgums ar uzņēmumu noslēgts uz pieciem gadiem, un šis modelis attīstās un strādā.

Ķuža nosūtītā vēstule uzņēmumam esot sava veida pirmais brīdinājums. Saskaņā ar līgumu var tikt izteikti brīdinājumi, tad tiek lemts par tālāko.

SIA "Vitronic Baltica un Partneri" padomes priekšsēdētājs vietnieks Dmitrijs Osipovs šodien visai izvairīgi un pēc ilgām pārdomām atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. Viņš atzina, ka uzņēmuma plāns ir īstenot visu projektu, lai atgūtu ieguldītos līdzekļus. Osipovs solīja, ka jau tuvākajā laikā stacionārie fotoradari tiks ieviesti. To kavēšanos uzņēmuma pārstāvis vairāk skaidroja ar to, ka būvniecības saskaņošana ir aizkavējusies, kā arī projektu kavējusi krīze "Latvijas Krājbankā".

Tikmēr soda naudas "skaitītājs" joprojām rit uz priekšu. Zivtiņš apliecināja, ka soda nauda par projekta kavēšanos uzņēmumam tiks apturēta tikai tad, kad viss projekts būs īstenojies.

Kopš pagājušā gada 21.novembra ar 15 pārvietojamajiem fotoradariem fiksēts 15 981 braukšanas ātruma pārkāpējs, uzliekot soda naudu 280 430 latu apmērā. Līdz šim brīdim apmaksāts ir 5391 protokols par 85 705 latiem.

No 21.janvāra uz Latvijas ceļiem ātruma pārkāpumus fiksē vēl 15 jauni pārvietojamie fotoradari, aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte. Līdz ar to patlaban kopumā uz Latvijas ceļiem darbojas 34 radari.

Pirmajā darbības mēnesī - laikā no 21.novembra līdz 23.decembrim - 15 jaunie pārvietojamie fotoradari fiksējuši 4663 ātruma pārkāpumus, par kuriem uzlikta soda nauda 84 845 latu apmērā.


LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: