Starp Ventspils pilsētas domi un SIA „Pilsbūve” parakstīts līgums par Domes ēkas renovācijas būvdarbu veikšanu Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansētā projektā.

Projekta ietvaros līdz š.g. 1. novembrim tiks veikta Ventspils pilsētas domes ēkas renovācija Jūras ielā 36, Ventspilī, nodrošinot ēkā zemu siltumenerģijas patēriņu un samazinot kaitīgo izmešu daudzumu, kas rodas siltumenerģijas ražošanas procesā.


Projektā paredzētie galvenie darbi - ēkas ārsienu un jumta siltināšana, esošo vējtveru pārbūve un ārdurvju nomaiņa, logu nomaiņa, ēkas apkures sistēmas sakārtošana un siltināšana, esošās ventilācijas sistēmas nomaiņa, kā arī panorāmas lifta izbūve.


Minēto darbu rezultātā pēc projekta īstenošanas ēkas enerģijas patēriņš apkurei samazināsies vairāk nekā 11 reizes.


Projekta īstenošanas rezultātā tiks novērsta esošās ēkas būvkonstrukciju tālāka bojāšanās un paildzināts ēkas kalpošanas laiks, kā arī tiks samazināti ēkas uzturēšanas izdevumi. Vienlaikus, lifta izbūve nodrošinās pakalpojumu pieejamību arī personām ar kustību traucējumiem.


Projekta kopējās izmaksas plānotas 775`952,26 latu apmērā, piesaistot KPFI līdzfinansējumu 306 941,24 latu.


Jāmin, ka pašvaldība piesaistot KPFI finansējumu, Ventspils pilsētā ir īstenojusi energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus divās vispārizglītojošajās skolās, piecās pirmsskolas izglītības iestādēs, kā arī līdz 2012. gada 1. decembrim tiks īstenoti energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi četrās Ventspils pašvaldības ēkās.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: