Komunālā pārvalde Satiksmes ministrijā iesniegusi projektu Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma piesaistei Zvaigžņu ielas posma rekonstrukcijai.

Projekta mērķis ir uzlabot un sakārtot pilsētvidi, radīt pieejamu un drošu vidi pilsētas iedzīvotājiem un uzņēmumiem ražošanas attīstībai, kā arī nodrošināt komfortablu un drošu satiksmi pilsētas tranzītielās.

Tajā paredzēts posmā no Inženieru līdz Riņķa ielai veikt brauktuves seguma izlīdzinošo frēzēšanu un jaunas dilumkārtas izbūvi. Posmā no Riņķa līdz Jēkaba ielai paredzēta brauktuves dilumkārtas izbūve, kā arī pastiprināšana. No Tērauda ielas līdz pilsētas administratīvajai robežai paredzēts izbūvēt gājēju - velosipēdu celiņu ar apgaismojumu, kā arī izvietot gājēju drošības barjeras. Tāpat paredzēts rekonstruēt pilsētas kartes apskates laukumu un izveidot kravas transportlīdzekļu svēršanas laukumu. Lai uzlabotu satiksmes drošību, plānots uzstādīt ceļa zīmes ar informatīvajiem displejiem, kas atspoguļos braucošās automašīnas ātrumu, gaisa un brauktuves seguma temperatūru. Šādi displeji jau uzstādīti Kurzemes ielā.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 1,028 miljonu latu apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 771 000 (74,99 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācijas 23 000 latu apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums 234 000 latu apmērā.

Plānotais projekta īstenošanas laiks ir 2012.gads.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: