Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes pirmā izlaiduma absolvents Vladislavs Dovgaļecs veiksmīgi aizstāvējis doktora disertāciju Bordo Universitātē, fizikas un inženierzinātņu virzienā ar specializēšanos signālu un attēlu apstrādē.

Vladislavs Dovgaļecs studijas Bordo Universitātē uzsāka 2008. gadā un pabeidza 2011. gada 5. decembrī ar publisku uzstāšanos žūrijai par savu disertāciju. Studiju laikā Francijā liela uzmanība tika veltīta publikāciju izstrādāšanai un prezentēšanai. Patlaban Vladislavs publicējis jau trīs savus rakstus (CBMI, ACM Multimedia un RFIA konferencēs) un trīs rakstus sadarbībā ar citiem autoriem.

Ar Ventspils Augstskolu Vladislavam saistās labas atmiņas: „Ventspils Augstskolā un Informācijas tehnoloģiju fakultātē vienmēr ir patīkami atgriezties un sastapt bijušos kolēģus un pasniedzējus. Šeit esmu ieguvis nopietnus pamatus tālākām studijām doktorantūrā Bordo, Francijā, kas turpmāk man devušas iespēju turpināt karjeru zinātnes un izpētes jomā.”

No šā gada februāra Vladislavs Dovgaļecs plāno uzsākt postdoc pētnieka darbu Ruānas pilsētā, Francijā, kur viņš veiks izpēti formu atpazīšanā, pielietojot mašīnu apmācības metodes darbā ar skanētiem viduslaiku manuskriptiem. Izstrādātā sistēma gan vēsturniekiem, gan plašākai publikai ļaus pēc satura lielākajās manuskriptu datubāzēs meklēt grafikas, attēlu, teksta un citus vizuālos elementus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: