Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Zvaigznes sola dzīvesprieku

Ir daudz versiju un viedokļu par to, kas šogad notiks. Versijas par tuvojošos pasaules galu izskanējušas tik bieži, ka tās jau var dēvēt par spekulācijām. Maiji uzskatīja, ka mēs atrodamies Dieva sapnī un Viņš drīz modīsies – 2012. gadā beidzas kārtējā nakts, kārtējais Dieva sapnis.

Turpinās ieguldīt projektos

Novada pašvaldība, plānojot šī gada budžetu, turpina novada pagastu ūdenssaimniecību sakārtošanu, izglītības iestāžu siltināšanu un citus infrastruktūras sakārtošanas darbus.

2.lpp. Viedoklis: “Garā pupa”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Premjers Dombrovskis gadu mijas uzrunā izteicās, ka viņš ar lepnumu var sacīt, ka tauta ir pārvarējusi finanšu krīzi. Un vēl premjers runāja par kaut kādu tautsaimniecības izaugsmi, kuru neviens nav ne redzējis, ne manījis. Viens cits premjers pirms vairākiem gadiem nemaz ne tik kritiskā valsts situācijā, kāda ir šobrīd, sarauktu pieri aicināja sildīties pie krāsniņām. Katram sava izpratne par grūtībām un līdzekļi to pārvarēšanā.»

3.lpp.

Lūko alternatīvas Venta-1 palaišanai

Latvijas pirmā satelīta Venta-1 palaišanu nācies atlikt, jo atkal atcelts indiešu nesējraķetes starts. Pašlaik tiek meklēti alternatīvi risinājumi, taču sarunas tiks turpinātas arī ar indiešiem.

Gadu mija aizvadīta mēreni

Ar divām nozagtām automašīnām, pāris kautiņiem, dažiem izmukušiem suņiem un redzētu NLO aizvadītas Jaunā gada brīvdienas.

4. lpp. Pārmaiņu gads sācies

2012. ir Pūķa gads, kuru gan astrologi, gan citu, daudz pragmatisku nozaru eksperti, sola dinamisku, dramatisku un pārmaiņas nesošu. Tā kā pūķis ir mistisks karnevāla, spēka un noslēpuma apvīts tēls, par garlaicību šogad sūdzēties nevarēs. Slinkumam un laiskai dzīves baudīšanai daudz iespēju nebūs – nāksies strādāt rosīties, pielāgoties pārmaiņām. Pūķis atalgošot godīgos un tos, kuri spējīgi domāt ne tikai par savu vēderu, bet dalīties ar citiem. Pasauli sagaida protesti, streiki un revolūcijas. Ir ticējums - ja pirmā piedzimts meitene – gads būt mierīgs, ja puika - nemierīgs un trauksmains. Ventspilī vakar neviens jaundzimušais vēl netika sagaidīts, bet Rīgā pirmais šogad piedzimis puika. Atliek apbruņoties ar gudrību, spēku, drosmi, čaklumu, sekot intuīcijai, jo kau kādu laiku sabiedrībā notiekošais, kas atspoguļojas gan dabā, gan politikā, gan ekonomikā, sauc pēc pārmaiņām. Latvijā un Ventspilī gan dzīve solās būt mierīgāka, bet jutīsim pasaules notikumu atbalsis.

5. lpp. Astroloģiskā prognoze 2012. gadam

6. lpp. Sports. Jaunie basketbolisti spēkojās Kandavā

Sporta skolas Spars jaunie basketbolisti ar atzīstamām sekmēm cīnījās starptautiskajā Ziemassvētku basketbola turnīrā Kandavā un ieguva vienu trešo un vienu ceturto vietu.

Vecgada skrējiens kupli apmeklēts

Tradicionālais Vecgada skrējiens sasniedzis jaunu apmeklētības rekordu. Šoreiz pasākumā uz starta stājās 270 skrējēju, kas ir par gandrīz 120 dalībniekiem vairāk nekā iepriekšējā gadā.

7. lpp. Intervija. Basketbolists, kas spēlē uz skatuves

Viens no šobrīd rezultatīvākajiem BK Ventspils spēlētājiem – 25 gadus vecais amerikānis DŽAMARS JANGS – piekritaVentas Balsij pastāstīt par sevi un savu ikdienu Ventspilī. Saruna kādā pilsētas kafejnīcā izvērtās brīva un ar veselīga humora piedevu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: