Valdība rīkojas nepareizi, tērējot 110 miljonus latu nacionālās aviosabiedrības "airBaltic" problēmu risināšanai, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs, piebilstot , ka tie nav vienīgie dīvainie tēriņi, kas paredzēti valsts 2012.gada budžetā.

"Es nekad mūžā netērētu 110 miljonus latu valsts budžeta naudas "aiBaltic" problēmu risināšanā, bet jau sen būtu atradis, kas šos 110 miljonus valsts vietā iemaksātu kā investors, un līdz ar to valsts ietaupītu 110 miljonus latu valsts budžeta naudas to funkciju realizēšanai, kas ir raksturīgas valstij," norādīja Lembergs.

Ventspils mērs kritizēja arī citas darbības, kas saistītas ar nākamā gada valsts budžetu. "Ir absolūti nepamatoti šajā laikā, ka valsts, kurai ir milzum daudz brīvu telpu, kurās izvietot valsts pārvaldes iestādes, vienlaicīgi finansēs Valsts ieņēmumu dienesta jaunas ēkas būvniecību par 34 miljoniem, [Rīgas] pils remontu par 20 miljoniem un izskatās, ka arī Valmieras policijas ēkas būvniecību par kādiem desmit miljoniem. Tā ir absolūti neracionāla, nesaprotama un nepamatota naudas tērēšana apstākļos, kad nekustamā īpašuma tirgū ir milzu piedāvājums brīvām platībām, un pirmais lielākais brīvo platību turētājs ir pati Latvijas valsts," norādīja Lembergs.

Ventspils mērs akcentēja, ka šis budžets neparedz radikālas reformas medicīnas, labklājības un izglītības jomās. "Tad, kad Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) atbildēja par izglītību, medicīnu un labklājību, no tās tika prasītas ļoti radikālas reformas, kuras ZZS neatbalstīja, jo tās bija sociāli netaisnīgas. Tagad, kad par medicīnu, labklājību un izglītību atbild vairs ne ZZS, bet gan "Vienotība" un Zatlera reformu partija, viņi paši prasītās reformas netaisās realizēt. Tas nozīmē, ka viņu prasības pēc tām reformām bija nevis, lai uzlabotu situāciju, bet lai diskreditētu savus politiskos partnerus iedzīvotāju acīs kā ļaunu spēku," norādīja Lembergs.

Kā piemēru viņš minēja iepriekš izvirzīto prasību atcelt piemaksas pie pensijām - tagad šāds jautājums vairs nav dienas kārtībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: