"Līdz eiro likteņa izpratnei vēl ļoti tālu. Nevajag pārspīlēt Eiropas līderu tikšanās nozīmi, tāpēc ka pašlaik nav zināms, cik liels ir kopējais eirozonas valstu caurums," atzinis Ventspils mērs Aivars Lembergs. 

Viņš piebilda, ka jāņem vērā arī tas, ka lielas problēmas ir ne vien Grieķijai un Itālijai, bet arī Spānijai, Portugālei, Īrijai un varbūt vēl kādai eirozonas valstij.

"Pašlaik viņi domā, ka varētu pietikt ar 500 miljardiem. Bet tas absolūti nav zināms. Viņi domā, ka faktiski vienīgais glābiņš būtu, ka šo valstu vērtspapīrus uzpirktu Centrālā banka. Bet, ja uzpērk Centrālā banka, faktiski tas nozīmē, ka tiek emitēta tukša nauda. Tas vienalga ir ceļš uz eiro sabrukumu," uzskata Lembergs.

Ventspils mērs pauda viedokli, ka būtu obligāti jārīko referendums par Latvijas pievienošanos eirozonai. "Visi skatās, kā no tā grimstošā kuģa pārsēsties drošākā laivā. Vienīgi Latvija šobrīd visiem spēkiem cenšas uzkāpt uz kuģa, kas grimst, lai nogrimtu kopā ar to "Titāniku"," tēlaini sacīja Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: