Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Reformas saīsina vasaras

Izglītības ministrs Roberta Ķīlis nācis klajā ar ministrijas jauno rīcības plānu, kurā aicina iesaistīties vecākus un skolotājus. Visasākās diskusijas izsaukusi ministra iecere pagarināt mācību gadu, to sākot augustā un beidzot īsi pirms Jāņiem.

Bīskaps pārbauda Kurzemes draudzes

Piltenes, Užavas un Landzes luterāņu draudzes ir pirmās Piltenes prāvesta iecirknī, kurās notika Liepājas diecēzes bīskapa vizitācija. Pāvils Brūvers šo darbu veica, aicinot palīgos arī citus profesionāļus.

2.lpp. Viedoklis: «Beidzot «sašūmēja»!», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«...ministru Ķīli varu cienīt par to, ka viņš ir uzdrošinājies pajautāt, nevis pieiet no šāda skatupunkta: nav naudas, nav iespējas, tātad nav jēgas.»

3.lpp.

Sāk vētīt budžetu

Saeima šodien sāk skatīt 2012. gada valsts budžetu, kas konsolidēts par 156,1 miljonu latu. Premjers un finanšu ministrs par paveikto ir gandarīti, uzsverot, ka šis ir pēdējais solis ceļā uz Latvijas neatkarību. Pašvaldības un uzņēmēji – skeptiski.

Neredzamos gājējus mēdz sabraukt

Latvijā trešdaļa no satiksmes negadījumos bojā gājušajiem ir gājēji. Daļa no tiem tumsā uz ceļa netika pamanīti.

Zemessardze piesaista jaunus dalībniekus

Zemessardzes 46. kājnieku bataljons cītīgi strādā ar izglītības iestāžu jauniešiem, lai piesaistītu savai organizācijai jaunus dalībniekus.

5.lpp. Novadā

Internāts kļuvis par sociālu spilvenu

Skolas internāts šodien ir ne vien vieta, kur apmesties skolēniem, kas dzīvo tālu no skolas, bet arī tiem, kam nepieciešams sociālais atbalsts. Piltenes internātā dzīvo arī pirmsskolas vecuma bērni.

«Āžkājas» atsaka, «Apšeronus» akceptē

Sadalot īpašumus, cilvēkiem nereti rodas vajadzība pēc jauna mājvārda. To jāiedod tādu, lai tas atbilstu valodas labskanīgumam un neatkārtotos viena pagasta robežās.

6.lpp. Sports

«Arbo» turpina uzvaras gājienu

Noslēdzies Ventspils 10. kērlinga čempionāta pirmā apļa turnīrs, pēc kura ar uzvarām visās septiņās spēlēs vadībā atrodas Arbo spēlētāji.

Kurzemes peldētāji – otri spēcīgākie

Latvijas novadu sacensībās peldēšanā 21. reizi uzvaras laurus plūca Zemgales peldētāji, bet ar viņiem šoreiz ļoti sīvi spēkojās Kurzemes komanda, kuras sastāvā startēja arī četri ventspilnieki.

7.lpp. Dzimtas stāsts

Majors Kurganovs: Dzīve ir austa no taisnības

Sākoties jaunajam abonēšanas gadam, Ventas Balss uzsāk rakstu sēriju par spēcīgām vietējām dzimtām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: