Centra sākumskolas 3. a klase teātra namu „Jūras vārti” apmeklē kopš 1. klases.

Klases audzinātāja Līga Nēliusa:

„Mūsu klase teātra namu apmeklē kopš 1. klases, un te paldies jāsaka arī vecākiem! Saprotot, ka kultūra attīsta cilvēku un vislabāk pie izpratnes par mākslu radināt jau bērnībā, manu audzēkņu vecāki atbalsta mūsu vēlmi apmeklēt izrādes, koncertus un izstādes. Par biļetēm vienmēr rūpējas Elizabetes mamma, Tīnas vecmāmiņa laikus ierodas teātra namā un palūdz saņemt mēteļus, bet Līnas tētis izrāda, kas jauns ir teātra namā. Lai nekavētu mācības, jo pasākumi parasti notiek mācību laikā, pie skolas piebrauc vairākas mašīnas, un mēs visi draudzīgi dodamies uz Jūras vārtiem.

Apmeklējot izrādes, mēs ne tikai mācāmies novērtēt redzēto, bet apgūstam uzvedības kultūru – gan pasākumu laikā, gan starpbrīžos. Sākumā bērni starpbrīžos gribēja spēlēt ķēriņus, bet tagad zina, ka kultūras iestādē nav jādauzās.

Audzēkņiem vairāk patīk izrādes ar īstiem aktieriem, laikam jau esam pārauguši leļļu teātra vecumu, lai gan reizēm mūs vēl saista arī šādas izrādes. No nesen redzētā bērniem īpaši atmiņā palikusi Pepija Garzeķe, Krāsainās pasakas, Emīls un Berlīnes zēni, arī Pifa piedzīvojumi,  Karlsons, kas dzīvo uz jumta.

Mēs aizvien atceramies bērnu filmu festivālu Berimors, kurā mūsu klase piedalījās ļoti aktīvi un ieguva vienu no galvenajām balvām – iespēju skatīties uz skatuves animācijas filmas un cienāties ar saldumiem. Tāpat atceramies arī koncertu Gadalaiki, jo starpbrīdi bija iespēja aplūkot un paturēt rokā simfoniskā orķestra mūziķu instrumentus. Atceramies arī lielo koka zirdziņu, kas bija uzstādīts teātra namā Jūras vārtu dzimšanas dienā.„

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: