3.decembrī plkst.16.00 Livonijas ordeņa pilī notiks arhitektu lielā ziemas pasākuma „Baltā dūna” desmitās jubilejas svinības.

Pulcēsies arhitekti, mākslinieki, dizaineri, celtnieki, būvprojektu pasūtītāji un citi būvniecības procesā iesaistītie, lai turpinātu iesākto tradīciju, aizejot vecajam gadam, pulcināt kopā arhitektus no visas Latvijas, izvērtētu iepriekšējā gadā paveikto un pabūtu kopā svētku noskaņā.

Šogad „Baltā dūna” norisināsies vienlaikus ar gada skates „Labākie realizētie arhitektūras objekti Ventspilī 2010./2011.gadā” atklāšanas un apbalvošanas ceremoniju.

Izstāde „Labākie realizētie arhitektūras objekti Ventspilī 2010./2011. gadā”, kā arī Latvijas Arhitektu savienības organizētās gada skates izstāde „Labākie arhitektūras darbi Latvijā 2010.gadā” būs pieejama plašākai publikai – visiem interesentiem Livonijas ordeņa pilī no 4.decembra.

Ballē tiks pasniegta lielā balva „Baltā dūna – 2011”, un tās ieguvējam piešķirs godpilno titulu „Zoss – 2011”. Šī balva ir pārsteigums un var tikt pasniegta par jebkuru aktivitāti arhitektūras jomā Ventspils pilsētā: par labāko projektu, labāko realizāciju, labāko noorganizēto pasākumu, labāko darbu žūrijā, ieguldījumu Ventspils pilsētas vizuālā tēla veidošanā, labāko ideju skiču konkursa piedāvājumu, labāko publikāciju utt.

Nominantus balvai izvēlas Ventspils domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas speciālisti, bet tās ieguvēju izvērtē pasākuma laikā, visiem dalībniekiem balsojot.

Balvai „Baltā dūna – 2011” šajā gadā nominētie objekti:

  • veikals „Gultņi” Zvaigžņu ielā 68, arhitekte Vita Balode;

  • rekonstruētā Ventas tilta SIA „Arkiled” veidotais mākslinieciskais izgaismojums;

  • skulptūra „Staltbriežiem Kurzemē – 100”, tēlnieks Gļebs Panteļejevs;

  • daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas fasāžu renovācija, ēkas energoefektivitātes paaugstināšana Lielā prospektā 22, idejas autors Gundars Vīksna un projektētāja Dace Skrube;

  • Ventspils Augstskolas Ziemeļu korpusa rekonstrukcija Inženieru ielā 101, arhitekts Andrejs Ģelzis;

  • apavu veikala „LOTA” interjers Raiņa ielā 5, interjera autore Natālija Mitina;

  • kafejnīca „DIVA” interjers Karlīnes ielā 40, interjera autors Vilmārs Terbets;

  • Livonijas ordeņa pils 2.stāva telpu restaurācija, arhitekts Pēteris Blūms.

Balva „Zoss” tiek pasniegta katru gadu, bet to nav iespējams iegūt divas reizes – tas ir vienreizējs un paliekošs apbalvojums lielas dūnu segas veidolā. 2010.gada „Zoss” titula ieguvēja ir Anda Kursiša par Ventspils Jaunrades nama restaurāciju un rekonstrukciju. Pirmais „Zoss” titula ieguvējs ir arhitekts Pēteris Blūms, kurš godpilno titulu 2001.gadā ieguva par Livonijas ordeņa pils 1.kārtas restaurāciju.

Foto: 2010.gada „Zoss” titula ieguvēja - Anda Kursiša.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: