9. decembrī plkst. 20 „Jūras vārtos” paredzēts etniskās elektronikas grupas Deep Forest koncerts.

Gada nogalē uz Jūras vārtu skatuves jau atkal viesosies pasaules mēroga zvaigznes – etniskās elektronikas mūzikas projekts Deep Forest no Francijas. Koncertā piedalīsies tā dibinātājs, elektroniskā etnoambienta stila pamatlicējs Eric Mouquet kopā ar Kamerūnas dziedātāju un ģitāristu Blick Bassy. Eric Mouquet daiļradi raksturo inovatīvu variāciju un kombināciju meklējumi, kuru ietekme jaušama ambientās mūzikas skanējumā visā pasaulē.

Viņš ir Grammy balvas laureāts un muzicējis kopā ar tādiem skatuves māksliniekiem kā Peter Gabriel, Josh Groban, Youssou N’dour, Herbie Hancock, Mell, Charles Aznavour un citiem.

Mūziķa jaunākais veikums Deep Africa ir turpinājums 2008. gadā realizētajam projektam Deep Brazil, kurā Eric Mouquet, izmantojot chillout ritmu un skaņu sintēzi, ļāva saklausīt Brazīlijas lietus meža smalkās noskaņu nianses. Deep Africa atklāj šim kontinentam raksturīgo reliģisko rituālu un dziedāšanas iezīmes, uzbur bezgalīgas vējā plūstošu smilšu ainavas un mūžīgus plašumus.

Leģendārās grupas Deep Forest koncerta ievaddaļā uzstāsies latviešu mūziķis, ambientās un elektroakustiskās mūzikas autors un producents Raimonds Tiguls – Moonlight Sound Design. Programmā dzirdēsim skaņdarbus no nulle kā ierakstītā albuma Islands. Muzikālo programmu bagātinās šarmantā folkdziedātāja Kristīne Kārkle-Puriņa, ventspilnieks Staņislavs Judins (bass, kontrabass) un bundzinieks Artis Orubs. Koncerts notiek ar Ventspils domes un Francijas Kultūras centra atbalstu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: