Sporta centra „Kleisti” jāšanas manēžā aizvadīta Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) pirmoreiz organizēto rudens sacensību konkūrā pēdējā kārta, kurā startēja arī mūspuses jātnieki.

Jāšanā ar ponijiem tā ir Rudens kausa izcīņa ar paredzētiem trim posmiem un labāko apbalvošanu kopvērtējumā, bet šķēršļu pārvarēšanā kopējā konkurencē – trīs atsevišķu sacensību sērija ar „atvērtajiem” maršrutiem, kuros sportisti var startēt bez pašu vai zirgu vecuma ierobežojumiem, izvēloties atbilstošo distances augstumu. Atsaucība bija liela, un jaunās tradīcijas vērtējums – pozitīvs.

Jātnieku sporta kluba „Demora” trīs sportisti, piedaloties katrs savā maršrutā, izcīnīja trīs godalgotās vietas. Šoreiz Tomam Apermanim viena kļūda maršrutā ar šķēršļu augstumu 60 cm un iegūtā sestā vieta ar poniju Feja, ierindoja viņu LJF Rudens posmu kopvērtējumā 5. vietā. Nepārspēta šajā maršrutā palika Monta Pareiza ar poniju Prērija no Saldus Jātnieku sporta skolas.

Startējot atvērtajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 100 cm, kārtējo uzvaru guva Kate Prizeva ar Lēdiju, aiz sevis atstājot Igaunijas sportisti. Savukārt atvērto ātruma maršrutu ar 110 cm augstiem šķēršļiem Gelinta Egendorfa ar Lēdiju veica bez soda punktiem un izcīnīja trešo vietu. Šajā maršrutā jau otro reizi LJF Rudens posmos uzvarēja Nellija Nulle no Rīgas Jātnieku kluba ar zirgu Vendija, kurš dzimis un audzēts Demoras staļļos.

Noslēdzies arī konkurss “Latvijas Republikas labākais jātnieks 2011”, kurā pārliecinošā vadībā atrodas Mārīte Pinte no Saldus Jātnieku sporta skolas, bet Gelinta Egendorfa ieņem sesto vietu kopvērtējumā.

„Mēs esam aizvadījuši saspringtu un panākumiem bagātu sezonu, par to paldies manam trenerim Guntim Meniķim. Sporta zirgi dosies nelielā atpūtā, bet jaunā sezona sāksies jau janvāra beigās, kad esam iecerējuši startēt vēl kuplākā sportisko pāru skaitā”, tā JSK „Demora” valdes priekšsēdētāja Gelinta Egendorfa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: