Šajā sezonā pēdējo maču BK Ventspils rindās aizvadījis Jānis Strēlnieks, palīdzot ventspilniekiem Saldū ar 87:81 pieveikt VEF un izvirzīties vadībā LBL čempionāta kopvērtējumā. 

Bertāns rezultātu atklāja pusminūti pēc sākuma, Artūrs Strēlnieks uzreiz izlīdzināja, taču pēc kapteiņa Janičenoka trejača vadību VEF vairs nezaudēja. Kamēr Vētra īpaši plašu rotāciju neizmantoja, Butauts jau pirmajā ceturksnī laukumā laida lielāko daļu mačam pieteikto vīru, tai skaitā mazāk spēlējušo Kaufmani. Bertāns šādā sistēmā jutās kā zivs ūdenī, pirmajās sešās minūtēs iemetot desmit punktus. Pēc pirmā ceturkšņa 24:20 VEF labā.

Otro ceturtdaļu "Ventspils" Greja personā sāka ar VEF pirmās ceturtdaļas ieročiem – metieniem no distances, kamēr rīdzinieki mēģinājumi nospēlēt uz groza apakšu rezultātu nedeva un minūti pēc sākuma jau neizšķirts (24:24). Mirkli vēlāk Zaķis arī izvirzīja vadībā ventspilniekus pirmo reizi. VEF iegūto piecu punktu pārsvaru vienpersoniski sadeldēja Artūrs Bērziņš ar caurgājienu un precīzu metienu no distances (35:35). Tuvojoties puslaika izskaņai, Rīga arvien izteiktāk sāka spiest uz apakšu, kur ļoti veiksmīgi spēlēja Simss, ļaujot mājiniekiem atkal izvirzīties vairāku metienu attālumā. Pēc aizraujoša un dinamiska pirmā puslaika 47:41 VEF labā. 

Otro puslaiku ar precīziem metieniem iesāka tieši pirmā puslaika rezultatīvākie vīri abās komandās - Simss un Bērziņš. Jau pirmajā puslaikā pielietotā zonas aizsardzība ventspilniekiem beidzot sāka atmaksāties trešajā ceturksnī - lēnā spēlē VEF negāja, un viesi to izmantoja. Jangs ceturtdaļas vidū ar sarežģītu pustālo metienu panāca vadību kurzemniekiem (53:51), bet pavisam drīz jau plus četri viesiem (57:53). Diemžēl aizraujošajam mačam nelielu ēnu uzmeta Vilarda savainojums, kas lika amerikānim atstāt laukumu. Tas gan netraucēja Ventspilij pēc Greja un Meiera saspēles panākt jau plus deviņi (62:53), liekot Butautam saukt savējos uz sapulci laukuma malā.

VEFam kritiskā brīdī zem groziem dominēt atsāka Simss, neļaujot ventspilniekiem turpināt izrāvienu un palielināt pārsvaru. Pēc trim desmitminūtēm 67:61 "Ventspils" labā, un basketbola svētki valsts svētkos Saldū turpinājās.

Lai arī VEF pietuvojās līdz trim punktiem, līdz galam visas pretinieku dotās iespējas rīdzinieki neizmantoja. Zaķis ar divām piezīmēm pēc kārtas, veidojot aizsegus uzbrukumā, septiņas minūtes pirms beigām bija spiests atstāt laukumu piezīmju normas dēļ. Tomēr zonas aizsardzība atkal deva rezultātu, un Miledžs ar tehnisko piezīmi ļāva Jangam no soda metienu līnijas pirmo reizi panākt plus desmit (78:68) piecas ar pusi minūtes līdz beigām.

Trīs minūtes pirms beigām īsā laikā Janičenoks un Valters panāca mīnus pieci (75:80), pie tam arī Meiers saņēma piekto piezīmi. Tā kā Vilardam savainojums liedza doties laukumā, garākais vīrs ventspilnieku rindās bija Bērziņš, bet Laksam bija jāveic nosacītā ceturtā numura pienākumi.

Kavaļausks nekavējoties to izmantoja, divreiz pēc kārtas gūstot punktus no apakšas un panākot 79:80. Minūti un 17 sekundes līdz beigām Janičenoks pēc ilga pārtraukuma atkal izvirzīja vadībā VEF - 81:80. 15 sekundes vēlāk Grejs iemeta trejaci, atkal mainot vadības grožus, sākoties pēdējai minūtei. Mirklī, kad VEF vajadzēja mierīgi spēlēt līdz galam uz uzvaru vai vismaz neizšķirtu nesošo metienu, Miledžs saforsēja notikumus, pazaudēja bumbu un arī spēli - ventspilnieki šo dāvanu neatdeva. 87:81 un par vienīgo LBL tabulas līderi kļuva "Ventspils".

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Džamars Jangs ar 23 gutajiem punktiem, bet Artūrs Bērziņš pievienoja 18. Jānis Strēlnieks savā pagaidām pēdējā spēlē "Ventspils" komandas rindās pirms došanās uz Sanktpēterburgas "Spartak" guva septiņus punktus, izcīnīja piecas bumbas zem groziem un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Jau sestdien Jānis dodas uz Krieviju, bet pirmo maču jaunajā klubā viņš varētu aizvadīt trešdien.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: