Ventspils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu apstiprināt pašvaldības un Mūzikas vidusskolas turpmāko sadarbību.

Ņemot vērā Ventspils Mūzikas vidusskolas ieguldījumu pilsētas kultūrvides veidošanā, bērnu un jauniešu muzikālajā izglītībā, starp Ventspils pilsētas domi un Ventspils Mūzikas vidusskolu līdz 2013.gada 31.maijam tiks noslēgts sadarbības līgums, paredzot iespēju to pagarināt vēl uz 5 gadiem.

Sadarbības līgums paredz veicināt profesionālās pilnveides, kā arī interešu izglītības mūzikas jomā pieejamību un attīstību Ventspils pilsētā. Izvērtējot nepieciešamību, ik gadu no Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem Mūzikas vidusskolai plānots piešķirt finanšu līdzekļus un citus materiālos resursus, lai nodrošinātu bērnu un jauniešu profesionālo orientāciju un karjeras izglītību, tostarp nodrošināt iespēju audzēkņiem apgūt profesionālās vidējās mūzikas izglītības programmas tādā līmenī, lai ikviens izglītojamais varētu turpināt izglītību profesionālās augstākās izglītības iestādēs, kā arī sagatavot darba tirgum kvalificētus mūzikas nozares speciālistus ar vispusīgām teorētiskajām zināšanām un praktiskajām iemaņām.

Ventspils Mūzikas vidusskola vēsturiski izveidojusies no 1928.gada 6.janvārī dibinātās Tautas Konservatorijas. Pastāvēšanas gados mūzikas vidusskolai izveidojusies nozīmīga loma pilsētas kultūrvides veidošanā un amatiermākslas kolektīvu vadīšanā, tostarp ar Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu mūzikas vidusskolā izveidoti vairāki muzikālie kolektīvi: bērnu popgrupa „Dullīši”, vokālā studija „Mazais princis”, pūtēju kvintets, jauniešu Bigbenda orķestris, pūtēju orķestris, simfoniskais orķestris.

Ievērojamu ieguldījumu bērnu muzikālajā izglītībā sniedz Ventspils Mūzikas vidusskolas struktūrvienība – Bērnu mūzikas skola. Skola aktualizējusi tajā īstenoto profesionālās ievirzes izglītības programmu, padarījusi mācību procesu audzēkņiem saistošāku un interesantāku, ko arī apliecina Bērnu mūzikas skolas audzēkņu skaita būtisks pieaugums pēdējos piecos gados.

Mūzikas vidusskola piedāvā audzēkņiem iespēju gan pilnveidot sevi izvēlētajā specialitātē profesionālās vidējās, gan arī profesionālās ievirzes klasiskās un džeza mūzikas programmās, gan aktīvu un daudzveidīgu darbošanos skolas kolektīvos. Sākot ar 2011./12. mācību gadu vidusskola piedāvā jaunu profesionālās izglītības programmu Mūzikas tehnoloģiju speciālists - skaņu režisors.

Bagātinot Ventspils kultūras dzīvi, kopš 2005.gada Mūzikas vidusskola ik vasaru organizē mūsdienu ritma mūzikas festivālu - meistarklases “Ventspils Groove”. Savukārt kopš 2003.gada vidusskolā ik vasaru tiek organizēta Starptautiskā vokālā meistarklase, kas ir viens no nozīmīgākajiem izglītību un kultūru veicinošajiem starptautiskajiem projektiem ne tikai Ventspilī, bet arī Latvijā un Baltijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: