Teātra namā Jūras vārti 18. novembrī notiks Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienai veltīts svētku koncerts.

Tas organizēts sadarbībā ar Latvijas valsts prezidenta kanceleju. Valsts prezidents nolēmis koncertu rīkot ne tikai Rīgā, bet arī četrās Latvijas novadu pilsētās - Rēzeknē, Valmierā, Jelgavā un Ventspilī, tādējādi radot iespēju vienlaikus baudīt svētku koncertus iedzīvotājiem visos Latvijas novados.

Vienlaikus koncerta laikā, kas tiks translēts LTV1, notiks tiešraide no novadu koncertu norises vietām un Valsts prezidenta uzrunas pārraidīšana. Ventspilī notiekošā svētku koncerta programmā tiks atskaņota latviešu komponistu mūzika. Emīla Dārziņa, Alfrēda Kalniņa, Jāņa Kalniņa, Pētera Barisona, Gundara Pones un Andreja Jurjāna skaistākās kompozīcijas atskaņos Vidzemes kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā, Collegium Vocale Ventspils, soliste Evija Martinsone (soprāns) un pianists Reinis Zariņš.

Valsts svētku koncerts ir bez maksas. No šodienas Jūras vārtu kasē ikviens, kurš vēlēsies apmeklēt svētku koncertu, varēs saņemt ieejas kartes ar norādītu sēdvietu. Vienai personai būs iespējams saņemt ne vairāk kā 4 ieejas kartes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: