SIA „Ventamonjaks serviss” ir iepazinusies ar 8.novembrī ziņu portālā BNN publicēto rakstu „Arī Ventspilī NOTHING SPECIAL” un informē, ka publikācijā paustais, ka uzņēmumā notikusi avārija, pieļauta akrilnitrila noplūšana un nav informētas atbildīgās iestādes, neatbilst patiesībai.

Laikā, kad notika akrilnitrila iekraušana tankkuģī „ASC”, noplūde no termināļa krasta iekārtām un cauruļvadiem netika konstatēta, skaidro SIA «Ventamonjaks serviss» valdes priekšsēdētājs Arnis Janvars. Visas iekārtas bijušas tehniskā kārtībā, ko apliecina SIA „VARS” (kravas un iekārtu īpašnieka) un SIA „Ventamonjaks serviss” speciālistu veiktās pārbaudes.

Vides piesārņojuma avots bijis tankkuģis „ASC”. «Mēs vairākkārtīgi griezāmies pie tankkuģa komandas ar prasību noskaidrot un likvidēt piesārņojuma avotu. Kuģa komanda nereaģēja uz mūsu pieprasījumu. Kā rezultātā tankkuģa iekraušana tika apturēta,» skaidro Janvars.

31.oktobrī SIA „Ventamonjaks serviss” speciālisti pēc savas iniciatīvas veica jūras ūdens paraugu noņemšanu pie tankkuģa, lai pārbaudītu tajā iespējamo akrilnitrila klātbūtni.

Pēc akrilnitrila konstatēšanas ostas akvatorijā pie 34.piestātnes par piesārņojumu, kas bija lokāls, tika paziņots Ventspils reģionālajai vides pārvaldei, kravas īpašniekam SIA „VARS”, kā arī citām valsts un pašvaldības iestādēm.

Lai noskaidrotu vides piesārņojuma avotu, uz tankkuģa ieradās Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes, Latvijas jūras administrācijas, Ventspils Brīvostas uzraudzības dienesta pārstāvji.

Līdz šim brīdim iepriekš minētās iestādes nav sniegušas SIA „Ventamonjaks serviss” oficiālu informāciju par pārbaudes rezultātiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: