Arī šonedēļ laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklons, tādēļ nokrišņu aizvien būs maz. Gaisa temperatūra nedēļas otrajā pusē pazemināsies līdz -5 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Otrdien visā valstī gaidāms mākoņains laiks, vietām ar miglu, bet no trešdienas debesis palaikam skaidrosies. Nedēļas sākumā un beigās vietām nedaudz uzlīs.

Otrdien iegriezīsies mērens ziemeļrietumu vējš, kas trešdien pāries ziemeļu, ziemeļaustrumu vējā. Nedēļas otrajā pusē pūtīs lēns mainīga virziena vējš, jo virs Latvijas atradīsies anticiklona centrālā daļa. Sagaidāms, ka atmosfēras spiediens jūras līmenī piektdien paaugstināsies līdz 780 milimetriem dzīvsudraba stabiņa.

Otrdien un trešdien gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies virs nulles atzīmes, dienas laikā paaugstinoties līdz +5..+10 grādiem. No ceturtdienas kļūs vēsāks - nakts un rīta stundās gaiss atdzisīs līdz 0..-5 grādiem, maksimālā gaisa temperatūra dienas vidū būs +1..+5 grādi, par pāris grādiem siltāks dažviet piekrastē.

Pašreizējās prognozes uzrāda lielu varbūtību, ka arī novembra trešajā nedēļā saglabāsies anticiklonu ietekme un nokrišņu būs maz. Šā gada novembris, visticamāk, kļūs par vienu no sausākajiem rudens mēnešiem Latvijas vēsturē, un pirmais sniegs gaidāms neierasti vēlu.

Nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: