Piektdien no plkst. 11.00 līdz 16.00 Ventspils Augstskolā norisināsies foruma „Stratēģiskās investīcijas jaunu darba vietu radīšanai Latvijā” reģiona diskusija.

Forumu rīko Valsts Prezidenta kanceleja, un tā ietvaros paredzēta Ventspils, Jūrmalas un Liepājas, kā arī reģionā esošo augstskolu prezentācijas par attīstības plāniem un diskusijas paralēlās sesijās, kas iedalītas četrās grupās: vieglā rūpniecība un dizains, tūrisms un rekreācija, dabas resursu ieguve un nemetāliskie minerālu izstrādājumi, tranzīts, loģistika un ostu pārvaldība. Grupās tiks diskutēts par nozaru perspektīvām investīciju piesaistē, investīcijām atbilstošāko vidi šajās nozarēs un identificētajiem projektiem.

Ventspils pašvaldību forumā pārstāvēs Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš, kuri foruma dalībniekus iepazīstinās Ventspils investīciju vides SVID analīzi un pilsētas projektiem investīciju piesaistei.

Foruma mērķi ir uzrunāt valsts un pašvaldību iestāžu, privātā un nevalstiskā sektora uzņēmēju organizāciju un to ārvalstu pārstāvniecību, kā arī izglītības un zinātnes institūciju ekspertus, iezīmējot skaidru un saprotamu redzējumu par valsts, pašvaldību un uzņēmumu konkurētspējas priekšrocībām un identificējot mūsu labāko piedāvājumu – nacionālajiem un ārvalstu investoriem, nodrošinot tiem uzņēmējdarbības infrastruktūras pieejamību, pievilcīgus investīciju stimulus un labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi.

Diskusiju rezultātā tiks sagatavots reprezentatīvs, stratēģiski nozīmīgu investīciju projektu sarakstu, radot pārliecinošu piedāvājumu pašmāju un ārvalstu investoriem uzņēmējdarbības uzsākšanai Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: