Ventspils kikboksa leģiona sportisti veiksmīgi startējuši apvienotajā Rīgas un Latvijas kausa izcīņā pankrationā, iegūstot zelta un sudraba medaļu.

Pankrations (grieķu – pankrationdažāda cīņa) ir divcīņas veids, kurā iekļauta cīņa ar dūrēm, cīņa stājā un uz ringa grīdas. Pankrationā atļauts sist ar dūrēm, kājām, ceļgaliem, elkoņiem, var būt tvērieni, saspiešana un locītavu laušana. Tajā ietilpst trīs veidu cīņas: pirmā, kas ir līdzīga kikboksam un K1, – Pix Lax, otrā ir tuvāka MMA cīņām, bet trešā – grieķu–romiešu cīņām. Abi ventspilnieki piedalījāsPix Lax cīņās, kurās atļauti visi augstāk minētie noteikumi, tikai ar vienu izņēmumu – netiek atļauta cīņa uz ringa grīdas.

Sacensībās startēja dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Armēnijas un Krievijas, bet Ventspili pārstāvēja Pēteris Hoļavko un Kristaps Kārkliņš. Mačos piedalījās vēl viens mūsējais – Sergejs Deņisovs –, kurš bija uzaicināts pildīt galvenā tiesneša pienākumus.

Vecuma grupā līdz 21 gadam un svara kategorijā līdz 68 kilogramiem nepārspēts palika Pēteris Hoļavko (jau otrā uzvara divu nedēļu laikā!), kam šīs bija tikai otrās sacensības karjerā. Gan atlases cīņā, gan pusfinālā Pēteris savus pretiniekus pārspēja pēc punktiem, bet finālcīņā viņa pretinieks atteicās iziet ringā.

Pēc aptuveni trīs gadu pārtraukuma ringā atgriezies arī Kristaps Kārkliņš, kas startēja vecuma grupā līdz 21 gadam, svara kategorijā līdz 77 kilogramiem. Atlases cīņā Kārkliņš savu pretinieku nokautēja jau pirmajā raundā, bet turpinājumā viņa pretinieks atteicās no pusfināla cīņas. Finālā ventspilnieks pēc punktiem piekāpās Lietuvas sportistam, tā saņemot sudraba medaļas.

Ventspils kikboksa leģions tika apbalvots ar speciālu kausu kā viens no labākajiem Latvijas klubiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: