Laikraksta «Ventas Balss» sestdiena numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Valsts valodas jautājums šķeļ sabiedrību

Latvijā šobrīd dažādos kontekstos tiek locīts oficiālās valodas jautājums. Tiek vākti paraksti, lai krievu valodai piešķirtu valsts valodas statusu. Sarosījušies arī latgalieši, kuri no Saeimas tribīnes grib runāt savā mēlē. Ventiņi smej, ka mūsu dialektam arī vajadzētu oficiālu statusu.

Ventspilij osta, Liepājai krūšturi

Vakar Ventspils Augstskolā notika Valsts Prezidenta kancelejas rīkotā reģiona diskusija par stratēģiskām investīcijām jaunu darba vietu radīšanai Latvijā.

2.lpp. Viedoklis: «Valodas mežģis», laikraksta Ventas Balss žurnāliste Dace Vašuka

«Un pret savas tautas dziesmu

var tikai savējie... Skumji, ka latvietis kārtējo reizi ir sarosījies cīņai pret otru latvieti, kamēr citi ar smagiem zābakiem bradā pa mūsu pašapziņu, cenšoties meklēt argumentus, kādēļ krievu valodai pienākas īpašs statuss Latvijā. »

3.lpp.

Lieta par Anniņas nāvi skatīta Augstākajā tiesā

Vakar Augstākās tiesas (AT) Senāts kasācijas kārtībā izskatīja krimināllietu, kurā saistībā ar divgadīgas Annas Magnovskas nāvi apsūdzēti tagadējās Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas divi mediķi – bērnu ārsts Dzintars Marnauza un medicīnas māsa Jeļena Nastaščuka.

Daudze atsāk pacientu pieņemšanu

Ventspils poliklīnikā ambulatoros pacientus atsācis pieņemt sertificēts ausu, kakla un deguna ārsts Dr.Marika Daudze. Pacientiem ir pieejamas arī valsts apmaksātas konsultācijas.

4.lpp. Studentu pilsēta. Stopojot pa Eiropu

Retajam ienāks prātā jautājums, cik tālu var aizbraukt, ceļojot ar gadījuma mašīnām. Ventspils Augstskolas pirmā kursa studente ar stopiem aizbraukusi līdz pat Salvadora Dalī dzimtenei.

Studenti cīnās par budžeta vietām

Pēc neoficiāliem datiem, 2012.–2013. gadā valdība iecerējusi samazināt budžeta vietu skaitu augstskolās par 2 000. Protams, studentiem tādi plāni nav īsti pie sirds, tāpēc vakar viņi pulcējās Rīgā uz protesta akciju.

Viedoklis: «Interesēm nav robežu» Ieva Zunde, VeA TSF, 3. kurss

«Kāds gan ir mans vaļasprieks? Neskaitāms daudzums domu strauji riņķo galvā, kamēr es raugos pēc īstajiem vārdiem, lai pēc iespējas precīzāk raksturotu savu nepagurstošo entuziasmu veselīga dzīvesveida izkopšanā vai savu aizraušanos ar sportu.»

5.lpp.-6.lpp. TV Programma

7.lpp. Dzīvesziņa. Atbildes slēpjas mūsu zemapziņā

Viens no stereotipiem, kas izskan, runājot par psihologiem, ir pieņēmums, ka viņi šo zinātni apguvuši, jo paši saskārušies problēmām, kuras nespēj risināt. «Ar mani tā bija. Kad sapratu, ka netieku galā, es, būdama latviešu valodas skolotāja, sāku studēt psiholoģiju. Gan toreiz, gan tagad lielais neatbildētais kāpēc saistīts ar dēlu. Emīls negrib dzīvot, un tā ir viņa izvēle,» secina mākslas terapeite Jolanta Leinarte.

Rituāla dejas un rotaļīgas dejas

Par to, kā pēc Šri Matadži Nirmala Devi ieteikumiem praktizēt Sahadža jogu, ventspilniekiem stāstīja no Toljati atbraukušie viesi.

Akmens, pīlādzis, vērmeles

Telpu enerģētiskā attīrīšana noder vienmēr, kad jūtamies neomulīgi. Tīrīšanu ieteicams veikt regulāri, jo arī mēs paši mēdzam rīkoties nešpetni, tādēļ, lai vide būtu harmoniska, tā palaikam jāsakārto.

8.lpp. Sports. Plēsnieks cīnīsies par olimpiādi

Pasaules čempionātā svarcelšanā startēs tikai viens mūsu sportists – Artūrs Plēsnieks. Bija nelielas cerības, ka tajā varētu piedalīties arī mūsu titulētākais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, tomēr viņam šis čempionāts nesadziedētas muguras traumas dēļ ies secen.

Grūta uzvara pār igauņiem

Pie trešās uzvaras Baltijas Basketbola līgas regulārā turnīra spēlē ticis BKVentspils, kas aizraujošā un sīvā spēlē tikai mača pēdējās sekundēs ar 85:80 apspēlēja (22:23, 16:16, 22:21, 25:20) vienu no Igaunijas spēcīgākajām vienībām – Tartu Universitāti.

9.lpp. Vēsture. Motokrosa leģenda Rimants Brakmanis

Dzīves labākajos gados no šīs pasaules aizgājis vairākkārtējais Latvijas čempions astoņdesmitajos gados, kā arī PSRS motokrosa izlases kandidāts Rimants Brakmanis, ko draugi un radi atceras kā izcilu sportistu, labu tehniķi un patīkamu cilvēku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: