Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspilnieki testē elektromobili

Ventspils pašvaldības pārstāvji un citi interesenti šonedēļ varēja notestēt videi draudzīgo Peugeot elektromobili iOn, kas pārvietojas tikai ar elektrību.

Virsmāte piebremzē ar politiku

Pēc politologu prognozētās, bet pašiem, iespējams, negaidītās caurkrišanas 11. Saeimas vēlēšanās pašpasludinātā Latvijas Virsmāte Anita Pukaļeva pārtraukusi uzrunāt tautu savā mājaslapā.

2.lpp. Viedoklis: «Kavēšanās maksā dārgi», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Vecajai pasaules kārtībai brūkot, kā īleni no maisa ārā spraucas pretošanās, kas izpaužas dažu turīgāko pasaules ļaužu interešu lobēšanā un visa modernā, mūsdienīgā, videi un cilvēkiem draudzīgā noliegšanā, izmantojot finanšu ietekmes resursus.»

3.lpp.

Lembergs uz prāvā Čamani

Ventspils tiesa lēmusi pilnībā attaisnotu Aivaru Lembergu apsūdzībās par neslavas celšanu uzņēmējam Leonardam Čamanim, tomēr krimināllietas ierosinātājiem vēl ir iespēja šo lēmumu pārsūdzēt.

Pelnīja miljonus, saņēma grašus

Ventspils naftas termināls pensionāri nosvinējuši naftas tranzīta pusgadsimtu. Viņu vidū ir tādi, kas atceras, kā pirmais naftas tankkuģis Ventspils ostā uzņēma kravu.

4.lpp.

Depresiju nost!

Diena kļuvusi īsāka. No rīta ceļoties – tumšs, arī vakarā, atgriežoties no darba, dienas gaisma pavada tikai līdz mājai. Tumsas radīto nomāktību cilvēki bieži jauc ar depresiju.

5.lpp. Kultūra. Plakātgrafikas dzīvais stāsts

Pilī līdz decembrim var lūkot, kā māksla draudzējas ar komunikācijām un kā grafika veido dizainu. Šī ir nedaudz citāda izstāde.

Kamerkoris maina vārdu

Kamerkoris Ventspils ir vēsture. Kolektīva jaunais nosaukums ir Collegium Vocale Ventspils.

Uzstājas Kauņā, Bildēs, piedalās Eirovīzijā

Četri grupas Jūras akmentiņi dziedātāji piedalījušies starptautiskajā solistu konkursā Kauņas talants. Roberts Pētersons ieguva trešo vietu. Augstāku žūrija nez vai piešķirtu, jo grupa nav WAFS dalībniece.

6.lpp. Sports. Basketbolā latviešu un leišu kauja

Cīņā par trešo uzvaru Baltijas Basketbola līgas regulārās sezonas spēlē BK Ventspils uzņems pagājušās sezonas Lietuvas līgas trešo spēcīgāko komandu Rudupis, kuras sastāvu papildinājuši vairāki pieredzējuši un pazīstami basketbolisti.

Ventspils Pērlē rekordskaits dalībnieku

«Tradicionālajās daiļslidošanas sacensībās Ventspils Pērlešogad startēs rekordskaits dalībnieku – 156 –, gribētāju bija vēl vairāk, bet visus mēs uzņemt nevaram,» stāsta šo sacensību organizatore un daiļslidošanas trenere Jeļena Rižika.

7.lpp. Intervija: Pensiju plaisa ir neitaisnīga

Pensionāri aktīvi un apzinīgi piedalās visos sabiedriskās un politiskās dzīves procesos kā Ventspilī, tā arī Latvijā. TādēļVentas Balss izmantoja izdevību tikties Ventspilī ar Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētāju Ainu Verzi, lai uzzinātu viņas viedokli par valstī notiekošajām parādībām un notikumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: