Sociālais dienests aicina pilsētas trūcīgos un maznodrošinātos iedzīvotājus izmantot iespēju saņemt A/S ,,Latvenergo” dāvanu karti ,,Elektrības norēķinu karte – 500 kWh” .

Pašlaik tiesības saņemt elektrības norēķinu karti ir sekojošām iedzīvotāju grupām:

  • trūcīgo ģimeņu mājsaimniecībām, kuras elektrības norēķinu karti vēl nav saņēmušas nevienu reizi;

  • maznodrošināto ģimeņu mājsaimniecībām, kuras elektrības norēķinu karti vēl nav saņēmušas nevienu reizi;

  • trūcīgo ģimeņu ar bērniem mājsaimniecībām, kuras vienu reizi jau ir saņēmušas elektrības norēķinu karti (var saņemt karti otro reizi, ja pirmo dāvanu karti tās saņēmušas līdz 2011.gada 31. martam).

Tagad elektrības norēķinu karti var saņemt arī tās mājsaimniecības, kurām nav noslēgts elektroenerģijas piegādes līgums ar A/S ,,Latvenergo” . Pašlaik dāvanu kartes var attiecināt arī uz kartes saņēmēja norādīto elektroenerģijas piegādes līgumu, kas slēgts ar privātpersonu mājoklī, kurā dāvanu kartes saņēmējs dzīvo un lieto elektroenerģiju. Šajā gadījumā noteikti jābūt noslēgtam īres līgumam ar mājokļa īpašnieku.

Nākot uz Sociālo dienestu, jāņem līdzi personu apliecinošs dokuments, savs AS "Latvenergo" klienta līgums vai Latvenergo Klienta karte (lai noskaidrotu klienta līguma numuru), ja ģimenei (personai) nav noslēgts līgums ar AS ,,Latvenergo”, jāzina elektroenerģijas piegādes līguma numurs, kas slēgts ar privātpersonu mājoklim, kurā dāvanu kartes saņēmējs dzīvo un lieto elektroenerģiju. Šajā gadījumā Sociālajā dienestā jāuzrāda arī īres līgums, kas noslēgts ar mājokļa īpašnieku.

Elektrības norēķinu karte paredzēta, lai segtu elektroenerģijas patēriņu 500 kWh apmērā, tās nominālvērtība ir 37,15 lati.

Karti var izmantot arī elektroenerģijas parāda dzēšanai, kas iekrājies par līdz šim patērēto, bet neapmaksāto elektroenerģiju. Apmaksāto 500 kilovatstundu izlietošanas laiks nav ierobežots, bezmaksas elektroenerģiju var izmantot tik ilgi, kamēr tā tiek pilnībā iztērēta.

Līdz šim Sociālais dienests trūcīgajām un maznodrošinātajām mājsaimniecībām ir jau izsniedzis 2897 kartes. Līdz 2011.gada beigām Ventspils pilsētas iedzīvotājiem, kuri atbilst augstāk minētajiem kritērijiem, vēl var izdalīt 300 elektrības norēķinu kartes, tādēļ Sociālais dienests aicina iedzīvotājus būt aktīvākiem un izmantot iespēju saņemt A/S ,,Latvenergo” dāvinājumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: