Man visvairāk patīk džeza mūzika, tāpēc labprāt apmeklēju Jam Session vakarus, turklāt pozitīvi, ka tajos uzstājas Mūzikas vidusskolas audzēkņi, stāstu par teātra nama Jūras vārti apmeklējumiem sāk biežs tā viesis, ārsts Olafs Ķeņģis.

Viņiem tā ir iespēja parādīt savas prasmes, bet klausītājiem – novērtēt, kā veicas jaunajiem talantiem.

Labprāt apmeklēju arī Kino vārtu vakarus, kad var ne tikai noskatīties labu dokumentālo kino, bet arī tikties ar filmas režisoriem un producentiem. Pretstatā seriāliem Kino vārturepertuārs ir cilvēcības paraugstunda, kad skatītājiem ir iespēja uzdot jautājumus ne vien kino veidotājiem, bet arī sev.

Ar prieku skatos, kā strādā teātra nama radošā komanda, šiem cilvēkiem vienmēr ir labas idejas, kas tiek pasniegtas no sirds. Un arī šis apstāklis līdzās prasmīgai kvalitatīva repertuāra izvēlei garantē pasākumos labas emocijas.

Kad esmu teātra namā, apskatu arī izstādes. Jūras vārtos ir labs apgaismojums, tāpēc gleznas un fotogrāfijas skatāmas tieši tā, kā iecerējis autors. Esmu ļoti aizņemts darbos, tāpēc atzinīgi novērtēju teātra nama darbinieku sazināšanos ar Jūras vārtuapmeklētājiem – regulāri saņemu e-pastus, kuros tieku informēts gan par nākamā mēneša repertuāru, gan tuvākajā nedēļā paredzētajām izrādēm un koncertiem, arī akcijām.

Pasākumus, kuros tas pieļaujami, labprāt apmeklēju kopā ar dēlu Valteru. Viņam ir divarpus gadi, bet tas ir pietiekami, lai kopā ar vecākiem mācītos

novērtēt redzēto un dzirdēto.

Papētot novembra afišu, secināju – labprāt noklausīšos franču džeza kvarteta Emile Parisien Quartet uzstāšanos, filmu Čikāgas piecīši, ja izdosies un nebūs jādežūrē, arī izrādiUgunī. Mēs ar kolēģiem esam secinājuši, ka vairāk uzrunā tieši klasika, tāpēc labprāt noskatītos, piemēram, izrādi Jāzeps un viņa brāļi. Ļoti gribētos Ventspilī redzēt Imanta Lancmaņa fotoizstādi Ābola stāsts un viņa gleznu izstādi Revolūcija un karš. Skatīju abas Rīgā – ļoti uzrunāja!    

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: