Laikraksta «Ventas Balss» sestdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Piesārņojums virzās uz jūru

Ja nekas netiks darīts, tad pēc vairākiem gadiem 140 kubikmetru naftas produktu nonāks Baltijas jūrā. Ar gruntsūdeņiem sajaukušos naftas produktus, kas atrodas bijušo attīrīšanas iekārtu drenāžas sistēmas kolektorā , no jūras šķir nieka 50 metri.

Pārventas bibliotēkai sava pastmarka

Latvijas Pasts izdevis pastmarku sērijā Latvijas mūsdienu arhitektūra – tā veltīta Pārventas bibliotēkai. Pastmarkas prezentācija un pirmās dienas zīmogošana bija nozīmīga ne tikai filatēlistiem, bet arī visiem, kas pielikuši roku bibliotēkas tapšanā.

2.lpp. Viedoklis: «Spēks», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Tā latiņa, tas līmenis, kurā dzīvojam šeit Latvijā, dažiem ir neizturami augsts, un viņi, vai nu bēg, vai nodzeras, vai katrs savā veidā degradējas. Viņi šeit jūtas neiederīgi.»

3.lpp.

Saņem balvu par iesaiņojumu

Teātra nama Jūras vārti producente Anna Orniņa apbalvota valsts mēroga konkursā Gada balva dizainā 2011 – par produkta, kas piedalījās konkursā, iepakojumu.

Grinbergiāde turpinās

Tiesa noraidījusi Aivara Lemberga prasību par 155 000 latu piedziņu no valsts par godu un cieņu aizskarošām ziņām saistībā ar tā dēvēto Grinbergu lietu.

5.-6. TV Programma

7.lpp. Kapu lapa

Nes un ber, bet riņķi neskatās

Senlaikos aizgājēju parasti nesa seši vīri, tagad visbiežāk – četri. Tas saistīts ar taupību, un seši nesēji tiek nodarbināti tad, ja mirušais sver vairāk nekā 100 kilogramu.

Uzstājīgi pieprasa zaļo mežu

Reizēm cilvēks pirms nāves izstāsta, kā viņš jāpavada pēdējā gaitā, kādai mūzikai jāskan bērēs.

Ir, kur uzglabāt

Par aizgājējiem, kas mūža nogali pavadījuši vieni vai arī viņu tuviniekiem nav līdzekļu, lai apbedītu mirušo, rūpējas pašvaldība.

Ziemā salst, vasarā kož odi

Arī spiedīgos apstākļos izvadīšanas dienā parasti skan mūzika. Visbiežāk – vijole un elektriskās ērģeles, reizēm arī pūšamie instrumenti.

8.lpp. Sports

Ventspils pret neērto Liepāju

FK Ventspils Latvijas Virslīgas čempionāta ietvaros Liepājas Metalurga futbolistus nav uzvarējuši jau 11 spēles pēc kārtas, pēdējais panākums tika gūts 2008. gadā, kad mūsējie bija pārāki ar 2:1. Tagad pienācis pēdējais laiks, lai šo ne pārāk labo tradīciju lauztu.

Motobraucēji cīnīsies par Nāciju kausu

Liepājā, Laumas trasē, notiks šīs sezonas pēdējās oficiālās sacensības klubu komandām motokrosā, kurās piedalīsies arī divas Rodeo vienības.

9.lpp. Intervija: Čaklis – olimpiskais lāpnesis

Sporta skolotājs AIVARS ČAKLIS varēja arī kļūt par milici, taču pēdējā brīdī liktenis uzmeta kūleni, tāpēc nācās vien mācīties par slēpotāju. Pats Čaklis par to nebūt nesūrojas, kā nesūrojas vispār gandrīz ne par ko – kāda jēga pievērst uzmanību sīkumiem, ja dzīvē ir iespējams darīt to, kas visvairāk patīk? Tā mierīgi ejot pa dzīvi, piedzīvots vēl viens likteņa pavērsiens un Aivars varēs piedalīties 2012.gada olimpiskajās spēlēs Londonā, kā lāpnesis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: