Ap 3000 ventspilnieku un pilsētas viesu kļuvuši par Ventspils ventu īpašniekiem, mājas lapas www.visitventspils.com sadaļā „Ventspils venti” iespējams noskaidrot, kur tos tērēt.

Jau publicēti vairāku tūrisma objektu, ēdināšanas uzņēmumu un naktsmītņu piedāvājumi un tie regulāri tiek papildināti, dažbrīd pat vairākas reizes dienā. Tāpēc pirms došanās tērēt ventus tiek ieteikts rūpīgi izpētīt sarakstu. Ja nelietojat internetu, informāciju var saņemt Tūrisma informācijas centrā.

Jāpiebilst, ka ventus nevar nopirkt, apmainīt pret citu valūtu bankās vai maiņas punktos un ar tiem nevar norēķināties veikalos, kas nav akcijas dalībnieki. Venti dod iespēju saņemt atlaidi jeb daļu pakalpojuma apmaksāt latos, bet daļu – ventos.

Dažādās vietās tiek piedāvātas atlaides, sākot no 5% līdz pat 50%. Tomēr jāpievērš uzmanība, ka dažiem pakalpojumiem atlaides tiek piedāvātas konkrētās dienās vai stundās vai konkrētam pakalpojumam.

Tā, piemēram, Ziedu veikals Celtnieku ielā 20, kur tirgo arī suvenīrus, 5% atlaidi par ventiem piemēro tikai suvenīriem. Ūdens piedzīvojumu parks dažām izklaidēm atlaides piemēro konkrētās dienās – 2h ūdens atrakciju un SPA zonas apmeklējumam otrdienās, trešdienās un ceturtdienās, bet visas dienas apmeklējumam atlaidi piemēro jebkurā darba dienā. Tātad, ja dosieties atpūsties nedēļas nogalē – sestdien un svētdien, – atlaidi nebūs iespējams saņemt.

Arī naktsmītnēs atlaides piemēro atšķirīgi – aktīvajā tūrisma sezonā mazāku, bet lielāku – nesezonā. Ja uzņēmums „Karlīnes pica” atlaidi piedāvā jebkurai picai, tad kafejnīcas - „T33”, „Jūras brīze” un „Don Bazil” - 10 % no pasūtījuma rēķina ventos var apmaksāt laikā no pl.16:00 – 18:00.

Atlaides lielums var būt diferencēts arī dažādām pakalpojuma saņēmēju grupām. Jaunrades namā vislielākā atlaide ir pieaugušo biļetēm – 50%. Livonijas ordeņa pilī atlaide sasniedz 40% no biļetes vērtības.

Paredzēts, ka ventus Tūrisma informācijas centrā atsāks dalīt trešdien no rīta. Jau informējām, ka ikviens, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, var saņemt 300 ventus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: