Saeimā piektdien notika atvērto durvju diena, kuras laikā parlamentu apmeklēja 2038 cilvēki, tai skaitā skolēni no Ventspils.

Atvērto durvju dienā parlamentā viesojās skolu audzēkņi no visiem Latvijas reģioniem, tostarp, Alūksnes, Neretas, Ventspils, Saldus un Cēsīm. Vislielāko interesi apmeklēt Saeimu izrādījuši skolēni no Rīgas.

Apmeklētāji ar interesi izstaigāja Saeimas namu un izmantoja iespēju, atbildot uz konkursa jautājumiem, parādīt savas zināšanas par parlamenta vēsturi un darbu, kā arī pārbaudīt vērību, apskatot ēkas arhitektūru.

Ar apmeklētājiem tikās arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), parādot savu kabinetu un pastāstot par parlamenta darbu, kura neatņemama sastāvdaļa ir ne tikai Saeimas sēdes, bet arī darbs Saeimas komisijās un diplomātiskā sadarbība.

Atvērto durvju dienā Saeimas apmeklētāji varēja apskatīt vairāk nekā ikdienas ekskursiju laikā. Parlamenta viesiem bija reta iespēja apskatīt reprezentācijas telpas, kurās tiek uzņemtas ārvalstu amatpersonas. Tāpat apmeklētāji varēja ielūkoties Saeimas priekšsēdētāja kabinetā, Valsts prezidenta kabinetā un darbinieku darba telpās.

Atvērto durvju diena Saeimā notika jau ceturto reizi. 2008.gadā, kad atvērto durvju

diena notika pirmo reizi, Saeimā viesojās apmēram 1500 cilvēku, 2009.gadā - vairāk nekā 1800, savukārt 2010.gadā - 2000 interesentu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: