Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) savu jauno koncertsezonu atklās šodien plkst.19 ar koncertiem Ventspils teātra namā "Jūras vārti" un rīt plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā.

Jaunizveidotā cikla "Eiropas dārgumi" pirmajā koncertā LSO muzicēs kopā ar dāņu trompetes virtuozu Ketilu Kristensenu un vienu no Eiropas izcilākajiem diriģēšanas profesoriem - vācieti Lucu Kēleru.

Latvijā jau otro reizi viesosies Dānijas Karaliskā orķestra solo trompetists Kristensens, kurš savulaik ir studējis gan Kopenhāgenas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, gan arī Londonā, Parīzē un Ņujorkā.

LSO sezonas atklāšanas koncertā Kristensens kopā ar orķestri atskaņos Jozefa Haidna Trompetes koncertu. Skanēs arī Volfganga Amadeja Mocarta 40.simfonija un Johannesa Brāmsa 2.simfonija.

Jau ziņots, ka LSO sāks jauno koncertsezonu, vienlaikus atklājot arī jaunizveidoto koncertciklu "Eiropas dārgumi", kas, tāpat kā klausītāju atsaucību guvušais koncertcikls "Krievu klasikas virsotnes", iecerēts vairāku gadu garumā.

"Ar īpašu lepnumu un prieku šajā sezonā prezentēsim piecus šī cikla koncertus. Koncertciklā iekļausim bagāto Eiropas simfoniskās mūzikas mantojumu - Vīnes klasiku, romantisko mūziku, dažādu nacionālo skolu pārstāvju mūziku, baroku. Plānojam iekļaut arī latviešu mūziku, jo arī tā ir daļa no Eiropas," pastāstīja LSO mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: