Noslēdzies Ventspils pilsētas Sociālā dienesta izsludinātais Ventspils pilsētas iedzīvotāju sociālās palīdzības projektu finansēšanas konkurss, kurā pavisam tika atbalstīti četri projekti.

Pašvaldības līdzfinansējums Ls 1000 apmērā tika piešķirts nodibinājuma ,,Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ,,Cimdiņš”” iesniegtajam projektam „Dzīvosim un runāsim brīvi!”.

Projekts paredz paplašināt logopēda pakalpojuma pieejamību un nodrošinās, ka logopēda pakalpojumus varēs izmantot ne tikai bērni invalīdi, bet arī veseli bērni ar nelieliem valodas un runas attīstības traucējumiem, kuriem minēto iemeslu dēļ ir grūtības iekļauties vispārizglītojošā sistēmā (bērnudārzā, skolā). Laika periodā no 21. jūnija līdz 31. decembrim centrā ,,Cimdiņš” 22 bērni ar runas traucējumiem katru nedēļu varēs izmantot logopēda pakalpojumus.

Par iespējām saņemt ,,Cimdiņā” sniegtos logopēda, psihologa un citus pakalpojumus, iedzīvotāji var interesēties, zvanot pa tālruni 636 27154.

Atbalsta centram ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ,,Cimdiņš” tika atbalstīs arī projekts ,,Bērnu ar invaliditāti ratiņkrēslos rehabilitācijas un integrācijas nometne ,,Ventaskrastos””. Tā realizācijai piešķirts pašvaldības līdzfinansējums Ls 907 apmērā, kas Ventspils pilsētā dzīvojošiem 5 bērniem invalīdiem, kuri pārvietojas riteņkrēslos, vasaras nometnes laikā 10 dienas nodrošināja ēdināšanas, nakšņošanas un transporta pakalpojumus, līdz ar to dodot iespēju saņemt medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus.

Biedrība ,,Ventspils bērnu un pusaudžu atbalsta centrs ,,Nāc, līdzi!”” saņēmusi pašvaldības līdzfinansējumu Ls 988.60 apmērā projektam ,,Kvalitatīvi un pieejami Dienas centra pakalpojumi”. Šis projekts paredz kustību terapijas/improvizācijas nodarbības bērniem un pusaudžiem no š.g. 16. jūnija līdz 31. decembrim un santehnikas inventāra renovāciju Dienas centrā. Centrus abās pilsētas daļās - Lielajā prospektā 18-1 un Talsu ielā 1 - mēnesī apmeklē apmēram 120 bērni vecumā no 5-18 gadiem.

Savukārt biedrības ,,Integrācijas centrs ,,Atvērtās durvis”” projekts ,,Ostgala mazaizsargāto iedzīvotāju grupām sniegto sociālo pakalpojumu sniegšanas vides uzlabošana” saņēma pašvaldības līdzfinansējumu Ls 104.40 apmērā, kas paredzēts papildus durvju iebūvei veļas mazgāšanas, dušas un zupas virtuves pakalpojuma sniegšanas vietā Loču ielā 8.

Kā jau iepriekš ziņots, pašvaldība 2010.gadā piešķīra finansējumu Ls 1000 apmērā ,,Integrācijas centram ,,Atvērtās durvis”” no sociālās palīdzības projektu finansēšanas konkursa līdzekļiem, lai šogad Ostgalā, Loču ielā 8, tiktu izveidota sadzīves pakalpojumu saņemšanas vieta. Šeit, sākot no š.g. jūnija mēneša, mazaizsargātie Ostgala iedzīvotāji vairākas reizes nedēļā par nelielu samaksu var saņemt veļas mazgāšanas pakalpojumus un no septembra mēneša – arī dušas pakalpojumus.

Veļas mazgāšanas pakalpojumus izmantojušas jau vairāk nekā 50 personas, savukārt siltas pusdienas katru dienu centrā saņem aptuveni pussimts cilvēku. Papildus durvju iebūve pakalpojuma saņemšanas vietā nodrošinās efektīvāku siltumenerģijas izmantošanu un labvēlīgākus apstākļus klientiem, kuri izmanto ,,Integrācijas centra ,,Atvērtās durvis”” sniegtos pakalpojumus.

Par pakalpojumu saņemšanas laikiem un izcenojumiem iedzīvotāji aicināti interesēties Loču ielā 8 vai Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: