Iedzīvotāji var pieteikties atbalsta saņemšanai atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājokļos.

Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta  atbalstu iespējams saņemt, piesakot projektus konkursa „Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā” otrajā kārtā.

Kopējais otrās kārtas pieejamais finansējums ir 6 975 559,16 lati. No šiem līdzekļiem vienam projektam maksimāli pieejamā summa būs līdz 50% no kopējām projekta izmaksām, bet ne vairāk kā 7000 lati.

Konkursa mērķis ir atbalstīt mazu jaudu iekārtu iegādi un uzstādīšanu dzīvojamajās mājās, kas ļauj izmantot siltumenerģiju un elektroenerģiju no atjaunojamajiem resursiem, piemēram, saules baterijas, vēja ģeneratorus, biomasas apkures katlus, siltumsūkņus un citus. Pieteikties atbalstam var dzīvojamās mājas īpašnieks vai daudzdzīvokļu nama dzīvokļu īpašnieku veidota biedrība.

Pirmajā konkursa kārtā bija vērojama ļoti liela iedzīvotāju atsaucība. Finansējumu saņēma vairāk nekā 1200 projekti, no kuriem apmēram 38% paredz mājsaimniecībās iegādāties vai uzstādīt siltumsūkņus, bet 34% - saules kolektoru sistēmas.

Plašāka informācija par šo konkursu, pieteikšanos un saziņas iespējām pieejama VARAM mājas lapā http://www.varam.gov.lv/lat/darbibas_veidi/KPFI/projekti/?doc=13463/, pieteikšanās konkursā – no 6. septembra līdz 1. novembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: