6.septembrī «Jūras vārtos» svinīgi atklāja fotoizstādi "Ventspils nafta termināls bildēs", kas veltīta SIA ""Ventspils nafta" termināls" 50 gadu jubilejai.

Apskati fotogrāfijas!

Pasākumā svinīgu uzrunu teica "Jūras vārtu" namamāte Iveta Erkšķe un SIA ""Ventspils nafta" termināls" (VNT) ģenerāldirektors Lars Pantzlaff, kurš klātesošajiem pateicās par ieguldījumu uzņēmuma izaugsmē un kopīgas vēstures veidošanā.

Izstādē apskatāmas fotogrāfijas, kas atspoguļo uzņēmuma vēsturi un notikumus 50 gadu garumā.


Daudzās fotogrāfijās redzami VNT esošie un bijušie darbinieki, gan pildot svarīgus uzdevumus darbā, gan aktīvi pavadot brīvo laiku. Šajā izstādē apkopots vecais un jaunais, kā arī salīdzināts bijušais ar esošo.

VNT pirmsākums meklējams 50 gadu senā pagātnē, kad 1955.gadā PSRS valdība izvēlējās Ventspilī izveidot naftas eksporta bāzi, kam par iemeslu bija izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis un neaizsalstošā osta. 1961.gada 30.septembrī valsts komisijas locekļi svinīgos apstākļos parakstīja VNT pieņemšanas aktu. Šī diena arī oficiāli tiek uzskatīta par VNT dzimšanas dienu, lai arī nafta pirmo reizi VNT sasniedz tikai 12.oktobrī, lai 25.oktobrī to pārkrautu tankkuģī „Ašhabada”.

Fotoizstāde būs atvērta līdz 3.oktobrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: